in

Noile pașapoarte britanice, fabricate în Franța. Decizia guvernului May rămâne în picioareCompania britanică De La Rue, specializată în producerea de pașapoarte, a anunţat că nu va contesta decizia guvernului britanic de a produce în Franţa primele paşapoarte albastre britanice din perioada post-Brexit.

Acestea ar reprezenta un simbol al independenţei pentru mulţi britanici care au susţinut ieşirea ţării lor din blocul comunitar, transmite Reuters.

Premierul britanic Theresa May a declarat că, de îndată ce va părăsi Uniunea Europeană, ţara sa îşi va schimba actualele pașapoarte, de culoare vişinie şi realizate de firma britanică De La Rue, şi va avea paşapoarte albastre, aşa cum au fost cele dinaintea aderării la UE.


Compania germano-franceză Gemalto a câştigat licitaţia pentru producerea noilor pașapoarte au atras critici din partea unor politicieni şi a presei britanice, compania britanică De La Rue anunţând la acea vreme că va contesta decizia.

La finalul lunii martie, Ministerul de Interne britanic a precizat că organizează o competiţie corectă şi deschisă pentru a fi sigur că rezultatul final este un produs sigur şi de înaltă calitate.

„Nu solicităm ca paşapoartele să fie fabricate în Marea Britanie. Şi în prezent o parte a paşapoartelor necompletate sunt fabricate peste hotare şi nu există niciun motiv operaţional sau de securitate pentru care acest lucru să nu continue”, a explicat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

În timpul campaniei dinaintea referendumului britanic din iunie 2016 privind oportunitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, unii susţinători ai Brexit-ului au cerut o revenire la paşapoartele britanice de culoare albastră, care au fost emise în perioada 1920-1988.

Marea Britanie a aderat în 1973 la Comunitatea Economică Europeană, devenită ulterior Uniunea Europeană, relatează Agerpres.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ANAF amendează românii care pleacă în străinătate. Statul român, amenințat cu procedura de infringement

A VENIT VARA! Temperaturi de până la 24 grade Celsius în Londra