Menu
in

Numărul companiilor din Marea Britanie care au dat faliment a crescut cu aproape o cincime

Numărul companiilor care au dat faliment a crescut cu aproape o cincime în august față de anul anterior, din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor și a vânzărilor în scădere care au afectat afacerile aflate în dificultate. Serviciul de Insolvență a anunțat că 2.308 firme din Anglia și Țara Galilor au dat faliment în august, cu 19% mai mult decât în august 2022 și peste nivelurile de dinaintea pandemiei.
>>> Șomajul explodează în Marea Britanie, țara înregistrează cea mai mare scădere a numărului de angajați

Numărul companiilor care au dat faliment a crescut cu aproape o cincime

Companiile din construcții, retaileri și firmele de producție au fost în fruntea listei sectoarelor cele mai afectate de insolvență.

Retailerul Wilko, care a intrat în administrare pe 10 august și ulterior a dat faliment, cu pierderea a 12.500 de locuri de muncă și 400 de magazine, este așteptat să semnaleze mai multe falimente ale companiilor în restul anului.
>>> Cel mai ieftin supermarket din Marea Britanie, cu peste 14 lire sterline mai ieftin decât Lidl la coșul de cumpărături

Insolvențele corporative au crescut cu 71% față de totalul din august 2021 de 1.347 și cu 69% comparativ cu nivelurile de dinaintea pandemiei din august 2019 (1.365), potrivit organismului industrial R3.

Serviciul de Insolvență a menționat că unul dintre principalele motive a fost acțiunea autorității fiscale HMRC, care a crescut numărul de ordine de lichidare pentru taxele neplătite în ultimele luni.

Creșterea lichidărilor voluntare ale creditorilor

O analiză detaliată a cifrelor arată că creșterea se datorează în principal creșterii lichidărilor voluntare ale creditorilor (CVLs), în care o companie este închisă voluntar de către directori sau acționari. În luna trecută au fost 1.880 de CVLs, cu 13% mai mult decât în august 2022.

Numărul de administrări, care permite unui practicant în insolvență să preia conducerea unei firme, de obicei pentru a găsi un potențial cumpărător, a fost, de asemenea, mai mare decât în august 2022. HMRC și alți creditori au obținut ordine de lichidare pentru 221 de lichidări obligatorii în august, cu 45% mai mult decât în august 2022.

Practicienii în insolvență au menționat că Marea Britanie a evitat avalanșa de falimente prezisă în lunile de după izbucnirea pandemiei de Covid-19 în 2020, dar acum vede efectele împrumuturilor mai strânse și mai costisitoare asupra finanțelor firmelor vulnerabilizate de criza costului vieții.

sursa: theguardian.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version