in

Șomajul explodează în Marea Britanie, țara înregistrează cea mai mare scădere a numărului de angajați

Șomajul explodează în Marea Britanie

Șomajul explodează în Marea Britanie: Experții avertizează că ratele ridicate ale dobânzilor au un efect de răcire pe piața muncii, după ce cifrele Oficiului Național de Statistică au arătat că rata șomajului a crescut la 4,3%.
>>> Patru schimbări majore pe care le-a făcut Tesco în Marea Britanie, inclusiv reduceri de preț

Șomajul explodează în Marea Britanie

Marea Britanie a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de angajați în afara unei recesiuni, arată o nouă analiză. Analiştii avertizează că ridicarea ratelor dobânzilor are un efect de răcire pe piaţa muncii. Cifrele publicate de Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că rata șomajului este de 4,3%, în creștere cu 0,5 puncte procentuale față de trimestrul precedent.

Rata de ocupare a forței de muncă din Regatul Unit este evaluată la 75,5%, în scădere cu 0,5 puncte procentuale față de începutul acestui an și cu 1,1 mai mică decât înainte de pandemia de Covid. Torsten Bell, care conduce think tank-ul Fundației Resolution, a postat pe Twitter : „Piața forței de muncă fierbinte de anul trecut a dispărut de mult”.
>>> Nebunie în Edgware, cartierul românilor: zeci de persoane la coadă pentru a vedea un „one bedroom” de 1.300 lire pe lună

Salariile și bonusurile au crescut

Șomajul explodează în Marea Britanie – Informația vine în condițiile în care salariile medii, inclusiv bonusurile, au crescut cu 8,5% în al doilea trimestru al anului 2023, ceea ce duce la o creștere ușoară a pensiilor de stat datorită „protecției de triplă blocare”. Rishi Sunak se confruntă cu solicitări de a crește plățile de beneficii cu același nivel, pe fondul avertismentelor că ar fi „complet nedrept” să nu facă acest lucru.

Hannah Slaughter, economist senior la Resolution Foundation, a declarat: „Marea Britanie a văzut cea mai mare angajare în afara recesiunii în această vară. Acesta este cel mai clar semn de până acum că ciclul de creștere a ratei ratei Băncii Angliei începe să răcească piața muncii.

Dar, deși șomajul mai mare ar trebui să conducă la o creștere mai mică a salariilor în lunile următoare, cu siguranță nu a avut încă acest efect, veniturile crescând într-un ritm record. De creșterea salariilor pe termen scurt ar putea ajunge să beneficieze mai mult pensionarii decât lucrătorii, deoarece urmează să ofere un mare impuls permanent pensiei de stat în aprilie anul viitor. În acest context, ar fi complet nedrept să menținem prestațiile pentru vârsta de muncă, mai ales că gospodăriile mai sărace sunt deja pregătite să își vadă veniturile în scădere anul viitor.”

Resolution Foundation spune că guvernul trebuie să se asigure că creșterea beneficiilor nu este sub rata inflației.

Darren Morgan, directorul de statistici economice ONS, a declarat, citat de Mirror: „Proporția oamenilor care nici nu lucrează și nici nu caută un loc de muncă este ușor în creștere, mai mulți studenți, precum și cei bolnavi pe termen lung atingând încă un record”.
>>> Marea Britanie va fi lovită de trei valuri de șomaj

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

tesco

Patru schimbări majore pe care le-a făcut Tesco în Marea Britanie, inclusiv reduceri de preț

supermarket ieftin

Cel mai ieftin supermarket din Marea Britanie, cu peste 14 lire sterline mai ieftin decât Lidl la coșul de cumpărături