Menu
in

Experții dezvăluie patru produse alimentare populare pe care nu le-ar mânca niciodată: ”Nu merită riscul!”

Experții în siguranță alimentară din Marea Britanie au dezvăluit cele patru produse alimentare populare pe care nu le-ar mânca niciodată din magazin, deoarece “nu merită riscul”. Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware, și Dr. Bryan Quoc Le, chimist alimentar și consultant în industrie, cu sediul în Washington, au declarat că toate supermarketurile trebuie să aplice liniile directoare ale Administrației pentru Alimente și Medicamente, care se asigură că alimentele sunt obținute, ambalate, depozitate și tratate în întreaga țară. Experții au misiunea de a se asigura că cumpărătorii își pot face cumpărăturile săptămânale cu ușurință și nu trebuie să se îngrijoreze de eventualele izbucniri de salmonella și E.coli.
>>> Noua lege privind fumatul din Marea Britanie: Rishi Sunak dezvăluie interdicția și ce înseamnă aceasta pentru tineri

Patru produse alimentare populare pe care nu le-ar mânca niciodată

Cu toate acestea, există unele produse pe care cumpărătorii le pot achiziționa de la supermarket, pe care biologii le-ar evita și pe care au recomandat să nu le cumpere. Acest lucru se datorează riscului de răspândire a bacteriilor pe anumite alimente, alături de depozitarea alimentelor fierbinți în condiții în care bacteriile se pot dezvolta.

Fructele preambalate

Interesant este faptul că alimentele preambalate sunt doar unul dintre articolele împotriva cărora experții au avertizat. Aceștia au spus că este esențial ca oamenii să își spele fructele înainte de a le consuma, deoarece acestea pot conține bacterii neplăcute.

Profesorul Kniel și doctorul Lee au declarat pentru HuffPost că este recomandat ca fructele să fie spălate bine înainte de a fi consumate. Iar atunci când sunt depozitate în frigider, consumarea produselor în termen de câteva zile de la cumpărare. Aceasta pentru a ajuta la prevenirea răspândirii oricăror bacterii nedorite care vă pot îmbolnăvi.
>>> Salariul de trai la nivel național în Marea Britanie va crește la „cel puțin” 11 lire pe oră

Lapte nepasteurizat

Laptele crud nu a trecut prin același proces diligent ca și laptele pasteurizat, care ucide agenții patogeni și îi prelungește termenul de valabilitate. De asemenea, face ca băutura să fie mai sigură pentru consum. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, laptele crud conține germeni dăunători, cum ar fi salmonella, listeria, Brucella, E. coli și mulți alții.

Laptele crud este ilegal în unele state, Alabama și Colorado interzicând vânzarea laptelui nepasteurizat în supermarketuri, dar și în magazinele agricole. Cu toate acestea, în California, Maine, New Mexico și Pennsylvania, printre altele, este permisă vânzarea de lapte crud. “Deși este posibil să se cumpere lapte crud, nepasteurizat, în unele state, recomand oamenilor să nu-l consume”, a declarat profesorul Kali Kniel.

Germenii cruzi

Deși profesorul Kniel este de acord cu privire la bacteriile care se găsesc în germenii cruzi, el nu i-ar evita. “Pentru ca germenii să germineze, semințele nu pot fi dezinfectate în mod adecvat pentru a ucide toată salmonela care ar putea fi acolo, de exemplu”, a explicat Kniel.

“Dar, spunând acest lucru, să ținem cont de faptul că există cultivatori de germeni care fac o treabă excelentă și acordă o atenție deosebită curățeniei și igienizării.”

Produse care au fost pretăiate

Mâncarea simplă și convenabilă este incredibil de populară și profitabilă, dar apucarea legumelor sau fructelor pretăiate poate să nu fie de fapt bună pentru tine, potrivit experților. Este important ca oamenii să își spele alimentele pretăiate pentru a evita orice bacterie, recomandă CDC.

“Dacă aveți de gând să mâncați produse pretăiate crude, aveți de-a face cu aceeași cantitate de risc microbian ca și în cazul germenilor”, a declarat Le pentru Huffington Post. “Asta pentru că nu știu ce a făcut persoana din spatele tejghelei în timp ce a tăiat produsele și ce practici implementează. Alimentele ambalate, prin lege, trebuie să treacă printr-un proces riguros, dar alimentele care au fost produse la fața locului nu neapărat.”

sursa: Mirror.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.8]
Exit mobile version