in

Salariul de trai la nivel național în Marea Britanie va crește la „cel puțin” 11 lire pe oră

Salariul de trai la nivel național în Marea Britanie

Salariul de trai la nivel național în Marea Britanie este programat să crească la cel puțin 11 lire sterline pe oră începând cu luna aprilie 2024, ministrul de Finanțe Jeremy Hunt fiind așteptat să confirme această mișcare într-un discurs la conferința Partidului Conservator de luni. Conservatorii au spus că de această mișcare vor beneficia de două milioane dintre cei mai prost plătiți lucrători.
>>> Zeci de mii de clienți de energie vor primi 50% reducere la facturile lor în această iarnă – vă calificați?

Salariul de trai la nivel național în Marea Britanie va crește

Guvernul a stabilit deja o țintă ca salariul național de trai (National living wage) să ajungă la două treimi din salariul mediu pe oră până în octombrie anul viitor. Salariul de trai este mai mare decât salariul minim (minimum wage) și se aplică lucrătorilor de peste 23 de ani.

Comisia pentru salarii mici estimează că rata necesară pentru atingerea acestui obiectiv ar trebui să fie între 10,90 lire sterline și 11,43 lire sterline, cu o estimare centrală de 11,16 lire sterline.
Noua lege privind fumatul din Marea Britanie: Rishi Sunak dezvăluie interdicția și ce înseamnă aceasta pentru tineri

Salariul de trai la nivel național – în prezent 10,42 lire sterline pe oră – stabilește cea mai mică sumă pe care lucrătorii cu vârsta de 23 de ani și peste pot fi plătiți pe oră prin lege. Lucrătorii mai tineri sunt plătiți la o rată mai mică.

Tarifele sunt decise în fiecare an de către guvern, pe baza avizului unui grup consultativ independent, Comisia pentru salarii mici. Miniștrii acceptă în general recomandările comisiei, scrie BBC.
>>> Bonus de 600 lire sterline pentru încălzirea locuințelor în Marea Britanie. Cine se califică?

„O creștere a salariului pentru peste două milioane de muncitori.”

Presa a publicat fragmente din discursul lui Hunt: „Astăzi vreau să finalizez o altă mare reformă conservatoare, salariul de trai la nivel național. De când l-am introdus, aproape două milioane de oameni au fost scoși din sărăcia absolută. Acesta este modul conservator de a îmbunătăți viața oamenilor care lucrează. Creșterea salariilor, reducerea impozitelor. Dar astăzi, mergem mai departe cu o altă mare invenție conservatoare, salariul național de trai. ”

„Am promis în manifestul nostru că vom crește salariul de trai la nivel național la două treimi din venitul mediu – terminând cu salariile mici în această țară.”

„În acest moment, este de 10,42 lire sterline pe oră și așteptăm ca Comisia pentru salarii mici să confirme recomandarea pentru anul viitor. Dar confirm astăzi, oricare ar fi această recomandare, o vom crește anul viitor la cel puțin 11 lire sterline pe oră. O creștere a salariului pentru peste două milioane de muncitori.”

„Salariile celor mai mici plătite cu peste 9.000 de lire sterline pe an mai mult decât erau în 2010 – pentru că dacă muncești din greu, un guvern conservator te va sprijini întotdeauna”.
>>> Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere a veniturilor de 901 lire sterline

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

Reducere la facturile de iarnă

Zeci de mii de clienți de energie vor primi 50% reducere la facturile lor în această iarnă – vă calificați?

furturi supermarket uk

Furtul din magazine devine o problemă urgentă în Marea Britanie, personalul este dotat cu camere video