Menu
in

Benzina și motorina au atins noi prețuri maxime în Marea Britanie. Sunt așteptate noi creșteri pe fondul conflictului din Ucraina

Prețurile medii pentru benzina și motorina din Regatul Unit au atins noi prețuri maxime, criza din Ucraina continuând să afecteze prețurile petrolului, a anunțat RAC.

Miercuri, prețul benzinei a crescut la 149,30 pence pe litru, pe fondul avertismentelor că ar putea depăși în curând 1,50 lire sterline pe litru.

Prețurile au crescut imediat după ce Rusia a ordonat trupelor să intre în două regiuni ucrainene săptămâna aceasta, pentru a „menține pacea”.

Prețurile cu ridicata ale gazelor naturale continuă să crească, amenințând că vor ridica și mai mult facturile la încălzire, scrie BBC.

Rusia este al doilea cel mai mare exportator de petrol din lume, după Arabia Saudită și cel mai mare producător de gaze naturale la nivel global.

Regatul Unit primește doar 6% din țițeiul și 5% din gazul său din Rusia, dar există temeri că sancțiunile ar putea limita livrările și ar putea crește prețurile la nivel mondial.

Consumatorii din Marea Britanie plătesc deja un preț mare pentru energie și combustibil, cererea fiind în creștere ca urmare a relaxării restricțiilor COVID.

Prețul țițeiului Brent, un punct de referință internațional, a atins marți un maxim al ultimilor șapte ani, de peste 99 de dolari (73 de lire sterline), iar azi, 24 februarie, a depășit pragul psihologic de 100 de dolari.

Cu toate acestea, prețurile la pompele de combustibil sunt în urmă față de prețurile petrolului, iar RAC a avertizat că benzina ar putea depăși 1,50 lire sterline pe litru în curând.

De asemenea, prețul motorinei a crescut, ajungând, miercuri, la 152,68 de pence pe litru.

În urma declanșării conflictului din Ucraina de către Rusia, prețurile vor crește, cu siguranță, în următoarele zile

Totuși, se pare că SUA se află în proces de negociere a unui acord nuclear cu Iranul, care ar putea duce la intrarea mai multor petrol pe piață.


///Benzina și motorina au atins noi prețuri maxime în Marea Britanie. Sunt așteptate noi creșteri pe fondul conflictului din Ucraina///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version