in

Prima zi de restricții în Londra. Călătorii nu folosesc măști pe transportul public, magazinele nu vor obliga oamenii să își acopere fața

Prima zi de restricții în Londra. Călătorii nu folosesc măști pe transportul public, magazinele nu vor obliga oamenii să își acopere fața

Astăzi, 30 noiembrie, este prima zi de restricții în Anglia, impuse de guvern din cauza apariției variantei Omicron a coronavirusului.

Astfel, cei care nu poartă masca de protecție în mijloacele de transport în comun pot primi o amendă de 200 de lire sterline, scrie Daily Mail.

Amenda se va dubla pentru a doua abatere și va putea ajunge, în final, până la 6.400 de lire sterline.

Deși mulți călători purtau măști în trenurile de pe liniile de metrou din Londra, alții au ales să ignore legea.

Ofițerii TfL se aflau în mai multe stații de metro unde le cereau călătorilor să își acopere fața, avertizându-i că vor fi amendați dacă vor fi prinși că încalcă din nou restricțiile.

Reprezentanții TfL au transmis pe Twitter: „Trebuie să vă acoperiți fața pe toate serviciile noastre, cu excepția cazului în care sunteți scutiți. Ofițerii noștri vor continua să impună legea, inclusiv reintroducerea competențelor pentru TfL și poliție de a emite amenzi de 200 de lire sterline pentru prima abatere”.

Ofițerul național al sindicatului Unite pentru transportul de pasageri, Bobby Morton, a spus că „oamenii nu vor purta măști acum doar pentru că Boris Johnson spune că asta trebuie să facă”.

Primarul Londrei le-a mai spus oamenilor să poarte măști pe transportul public și i-a cerut prim-ministrului să mențină restricțiile în vigoare, eventual după 21 decembrie – când noile reguli vor fi revizuite.

Două cazuri de infectare cu varianta Botswana în UK. Măștile redevin obligatorii în transportul public și magazine

Cu toate acestea, reprezentanții supermarketurilor au spus că unele companii refuză să aplice regulile, deoarece se tem că personalul va fi atacat de clienți.

Magazinele nu vor obliga oamenii să își acopere fața

Helen Dickinson, directorul executiv al British Retail Consortium, a subliniat că este rolul autorităților să pună în aplicare aceste noi reglementări, adăugând că și clienții au responsabilitatea de a respecta regulile.

„Comercianții cu amănuntul vor comunica noile reguli privind acoperirea feței din Anglia prin intermediul indicatoarelor din magazine și prin alte canale”, a spus ea.

„Cu toate acestea, este vital să nu punem în pericol personalul, iar aplicarea măsurilor trebuie să rămână datoria autorităților. În plus, toți avem responsabilitatea individuală de a ne acoperi fața înainte de a intra într-un magazin”, a spus aceasta.

Între timp, Richard Walker, directorul general al lanțului Iceland, a declarat că nu va cere personalului să respecte regulile privind măștile în rândul clienților.

Sindicatul Unite a cerut, de asemenea, ca măștile să devină obligatorii în pub-uri, cafenele și restaurante, după ce acestea nu au fost incluse în modificarea regulilor.


…Prima zi de restricții în Londra. Călătorii nu folosesc măști pe transportul public, magazinele nu vor obliga oamenii să își acopere fața…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Barbados devine republică, după 400 de ani de dominație britanică

Barbados devine republică, după 400 de ani de dominație britanică

Panică în Marea Britanie, după apariția cazurilor de infectare cu tulpina Omicron: „Nu vă întâlniți înainte de Crăciun decât dacă este necesar”

Panică în Marea Britanie, după apariția cazurilor de infectare cu tulpina Omicron: „Nu vă întâlniți înainte de Crăciun decât dacă este necesar”