in

Două cazuri de infectare cu varianta Botswana în UK. Măștile redevin obligatorii în transportul public și magazine

Două cazuri de infectare cu varianta Botswana în UK. Măștile redevin obligatorii în transportul public și magazine

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron descoperită în Botswana a coronavirusului au fost descoperite în Marea Britanie, a declarat ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid.

Acesta a spus că cele două cazuri sunt în Brentwood, Essex și Nottingham, și au fost confirmate de Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie după secvențierea genomică.

Ambele cazuri s-au autoizolat, alături de cei din gospodăriile lor.

Noua variantă a fost identificată și în Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong și Israel.

În aceste condiții, autoritățile sanitare din Marea Britanie au decis ca măștile să redevină obligatorii în magazine și în transportul public din Anglia, iar cei care sosesc în Marea Britanie vor trebui să facă teste PCR de marț, 30 noiembrie, arată BBC.

Sajid Javid, a spus că măsurile vor ajuta la asigurarea faptului că oamenii se pot „bucura de Crăciun alături de familii”.

Javid a mai spus că guvernul a acționat „rapid” și „într-un mod proporțional”.

„Motivul pentru care am stabilit aceste măsuri este pentru a proteja progresele pe care le-am făcut, astfel încât să putem continua să ne bucurăm de Crăciun alături de familiile noastre”, a spus ministrul Sănătății.

El a mai spus că guvernul va lua măsuri suplimentare „într-un mod proporțional acolo unde va fi necesar”, dar nu crede că este nevoie să se lucreze de la domiciliu.

Măștile obligatorii în magazine, se reiau testele PCR pentru cei sosiți în Marea Britanie

Consilierii guvernului în materie de vaccinuri sunt chemați să ofere recomandări „iminent” cu privire la modificările aduse programului de rapel. „Vreau să facem o ofertă și mai largă de vaccinuri, în special de rapel”, a spus Javid.

COVID – VARIANTA GROAZEI. Marea Britanie interzice călătoriile din mai multe țări africane. Vaccinurile, ineficiente la varianta Botswana

El nu a precizat când vor fi necesare teste PCR pentru sosirile din străinătate, schimbarea fiind implementată marți, de la ora 04:00 GMT.

Javid a declarat pentru Sky News că măștile vor fi obligatorii în unele locuri, tot de marți, aducând Anglia în conformitate cu restul Regatului Unit, dar speră că toate noile măsuri vor putea fi ridicate din nou „în câteva săptămâni”.

Medicul sud-african care a tratat cazurile precoce ale variantei Omicron a declarat pentru BBC că Marea Britanie „intră în panică inutil”, întrucât simptomele pe care le-a văzut au fost „extrem de ușoare”.

La o conferință de presă din Downing Street sâmbătă, premierul a numit noile măsuri temporare și de precauție – și a spus că vor fi revizuite în trei săptămâni, chiar înainte ca majoritatea școlilor să intre în vacanța de Crăciun.


Două cazuri de infectare cu varianta Botswana în UK. Măștile redevin obligatorii în transportul public și magazine

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Furtuna Arwen ucide două persoane și provoacă pagube și haos în trafic

Furtuna Arwen ucide două persoane și provoacă pagube și haos în trafic

insarcinata covid

A MURIT de Covid după ce a născut. „Nici măcar nu am sărutat-o”, spune soţul îndurerat