Menu
in

Primarul Sadiq Khan vrea sancționarea drastică a oligarhilor ruși din Londra. Ce averi imense dețin aceștia în capitala britanică

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut sancțiuni severe asupra asociaților ruși ai lui Vladimir Putin din Londra, după ce președintele rus a lansat un „atac la scară largă” asupra Ucrainei.

Primarul a declarat în fața Adunării de la Londra în această dimineață (joi, 24 februarie), numind invazia rusă a Ucrainei o „zi întunecată”.

Khan a spus: „Știu că mulți londonezi ucraineni sunt extrem de îngrijorați de familiile și prietenii lor.”

„Aceasta este o zi întunecată în istoria noastră, în care Rusia lansează un atac neprovocat asupra unei națiuni suverane, care va duce la suferințe umane teribile. Rusia trebuie trasă la răspundere și îndemn Guvernul Regatului Unit să impună cele mai dure sancțiuni posibile împotriva tuturor celor care au legături cu președintele Putin, la Londra și în toată țara”.

Ruși acuzați de corupție sterline sau de legături cu Kremlinul au cumpărat, între 2016 și 2021, proprietăți în valoare de peste 1,5 miliarde de lire, cea mai mare parte în Londra, potrivit Transparency International. Proprietăți de aproape 430 de milioane de lire sterline sunt situate în Westminster, centrul Londrei, în timp ce imobile de 283 de milioane de lire sterline sunt cumpărate în Kensington and Chelsea, arată My London.

Boris Johnson consideră invadarea Ucraine „un atac barbar” al lui Vladimir Putin și promite „sancțiuni masive” asupra economiei Moscovei

În această dimineață, premierul Boris Johnson a calificat atacul drept o „catastrofă pentru continentul nostru”.

Există rapoarte în curs de desfășurare despre explozii în orașele mari și despre oameni din Kiev care fug din oraș sau se grăbesc să se adăpostească în stațiile de metrou subterane.

Președintele Ucrainei a confirmat informații despre lovituri cu rachete în țară, în jurul orei 5 dimineața, potrivit unui raport Reuters, inclusiv despre infrastructura Ucrainei și polițiștii de frontieră.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că operațiunea vizează „demilitarizarea și de-nazificarea” Ucrainei într-un discurs televizat adresat poporului rus, în timp ce ministrul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia că a început un război major și a implorat ONU „să facă totul” pentru a opri atacul.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris invazia drept „începutul unui mare război pe continentul european”.


///Primarul Sadiq Khan vrea sancționarea drastică a oligarhilor ruși din Londra. Ce averi imense dețin aceștia în capitala britanică///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.5]
Exit mobile version