Menu
in

Prințul Andrew, fiul Reginei Elisabeta II, va fi judecat pentru abuz sexual

Judecătorul american Lewis A. Kaplan a respins o cerere din partea avocaților care îl reprezintă pe prințul Andrew, ducele de York, de a închide cazul în care acesta este acuzat de abuz sexual.

Avocații lui Andrew au susținut fără succes că acest caz ar fi trebuit să fie respins din cauza unui acord de 500.000 de dolari semnat în trecut cu Jeffrey Epstein.

Avocatul feței regale, Andrew Brettler, a susținut că asta îl protejează pe Andrew, deoarece conține o clauză prin care acuzatoarea sa a fost de acord să nu ia măsuri legale împotriva „potențialilor inculpați”.

În încheierea hotărârii sale scrise, judecătorul Kaplan a spus: „Din motivele de mai sus, cererea pârâtului de respingere a plângerii sau pentru o declarație mai precisă este respinsă în toate privințele. Având în vedere sarcina limitată a instanței de a se pronunța asupra acestei moțiuni, nimic din această opinie sau din prezenta procedură nu poate fi interpretat în mod corespunzător ca indicând o opinie cu privire la adevărul acuzațiilor sau contraacuzațiilor sau cu privire la intenția părților de a încheia Acordul din 2009”.

Regina Elisabeta II vrea să se retragă de la tron după moartea Prințului Philip. Cine urmează să îi preia atribuțiile

Prezentând motivele pentru respingerea moțiunii, judecătorul Kaplan a spus că instanța nu a putut în acest stadiu să ia în considerare eforturile ducelui de a pune la îndoială pretențiile doamnei Giuffre sau dacă acesta era acoperit de acordul de soluționare, sugerând că acestea sunt probleme pentru un proces.

În hotărârea sa, magistratul a menționat, potrivit Daily Mail: „Nu se poate spune că Acordul din 2009 demonstrează, în mod clar și fără ambiguitate, că părțile intenționau ca instrumentul „direct”, „în primul rând” sau „în mod substanțial” să beneficieze prințul Andrew”.

Și a continuat: „Legea interzice Curții să ia în considerare în această etapă a procedurii eforturile inculpatului de a pune la îndoială adevărul afirmațiilor doamnei Giuffre, chiar dacă eforturile sale ar fi permise la proces. În mod similar și din motive similare, curtea nu are acum posibilitatea să decidă, de fapt, exact ce au vrut de fapt părțile să convină în acordul de reglementare din 2009, semnat de doamna Giuffre și Jeffrey Epstein”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]
Exit mobile version