in

Record de cazuri COVID în Marea Britanie. Aproape 80.000 de infectări în 24 de ore

Record de cazuri COVID

Marea Britanie a înregistrat miercuri, 15 decembrie, un număr record de cazuri noi de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Astfel, au fost peste 78.000 de cazuri noi, iar autoritățile de la Londra avertizează că în următoarele zile numărul ar putea crește și mai mult, ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron, informează Digi24.

În ultimele 24 de ore, Marea Britanie a înregistrat 78.610 cazuri noi de COVID-19, cu aproximativ 10.000 mai multe față de ultimul record, înregistrat în luna ianuarie.

Franța închide granița cu Marea Britanie din cauza răspândirii Omicron în regat

Directoarea executivă Agenției de Securitate Sanitară (UK Health Security Agency), Jenny Harries, a atras recent atenția că varianta Omicron este „probabil cea mai semnificativă amenințare” de la începutul pandemiei.

„Cifrele pe care le vom vedea în datele din zilele următoare vor fi impresionante comparativ cu rata de creștere pe care am văzut-o la variantele anterioare” ale coronavirusului SARS-CoV-2, a subliniat ea în fața unei comisii parlamentare, precizând că numărul infectărilor cu această nouă variantă se dublează într-un interval de timp de mai puțin de două zile.

Potrivit secvențierilor realizate de către specialiști, varianta Omicron a devenit deja dominantă în Londra.

Și premierul Boris Johnson a avertizat asupra unui „val gigantic” de infecții, introducând noi restricții aprobate de parlamentul de la Londra în pofida opoziției a numeroși parlamentari, membri ai Partidului Conservator.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Franța închide granița cu Marea Britanie din cauza răspândirii Omicron în regat

Franța închide granița cu Marea Britanie din cauza răspândirii Omicron în regat

Milioane de britanici își anulează planurile de Crăciun. Pub-uri închise din cauza lipsei de clienți

Milioane de britanici își anulează petrecerile de Crăciun. Pub-uri închise din cauza lipsei de clienți