in

Franța închide granița cu Marea Britanie din cauza răspândirii Omicron în regat

Franța închide granița cu Marea Britanie din cauza răspândirii Omicron în regat

Franța închide din nou granița cu Marea Britanie din cauza răspândirii foarte rapide a variante Omicron a COVID în regat.

Astfel, Franța va interzice călătoriile neesențiale către și dinspre Marea Britanie din acest weekend, pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a COVID-19, care provoacă un număr record de cazuri în Regatul Unit, a anunțat guvernul de la Londra, citat de The Telegraph.

Astfel, britanicilor și altor turiști li se va interzice intrarea din Franța începând de sâmbătă, deoarece țara restricționează drastic călătoriile către și dinspre Marea Britanie din cauza infecțiilor în creștere legate de varianta Omicron a coronavirusului.

De vineri, de la 23:00, ora Londrei, va exista o „cerință de a avea un motiv esențial pentru a călători în sau pentru a veni din Marea Britanie, atât pentru cei nevaccinați, cât și pentru vaccinați. Oamenii nu pot călători în scopuri turistice sau profesionale”, a se arată într-un comunicat al guvernului.

„Călătoriile turiștilor britanici vor fi interzise”, a declarat biroul primului ministru pentru The Telegraph.

Cu toate acestea, transportatorii vor fi scutiți de noile controale, potrivit ministrului britanic al transporturilor, Grant Shapps.


„Am luat legătura cu omologul meu francez… iar transportatorii vor rămâne scutiți”, a scris Shapps pe Twitter.

Analiză BBC: „Vaccinarea cu două doze nu ajută cu ABSOLUT nimic în lupta cu Omicron”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, a declarat că măsurile vor restricționa intrarea „cetățenilor și rezidenților francezi și familiilor acestora” și vor reduce valabilitatea testelor antigene sau PCR la 24 de ore de la 48 de ore, pentru călătorii care sosesc din Marea Britanie.

De asemenea, cetățenii UE pot călători înapoi în Franța doar din motive importante.

Cei care sosesc trebuie să stea în carantină șapte zile sau 48 de ore dacă o persoană are un test negativ antigen sau PCR.

Cei care vin trebuie să-și înregistreze adresa într-o aplicație specială „care va crea un cod QR” care obligă oamenii să se autoizoleze, sub rezerva controalelor de carantină, a spus Attal.

„Vom pune în aplicare controale și mai drastice la frontieră cu Regatul Unit”, a spus el.

Regulile se vor aplica indiferent dacă participanții au făcut sau nu a treia doză de rapel.

Cele mai recente cifre publicate miercuri, 15 decembrie, au arătat că noile infectări cu Covid-19 în Regatul Unit au atins cel mai ridicat nivel zilnic de la începutul anului 2020 a pandemiei, cu peste 78.000 de cazuri raportate.

În timp ce infecțiile cresc rapid și în Franța, acolo s-au înregistrat doar 240 de cazuri pozitive confirmate ale variantei Omicron.


…Franța închide granița cu Marea Britanie din cauza răspândirii Omicron în regat…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

omicron

Analiză BBC: „Vaccinarea cu două doze nu ajută cu ABSOLUT nimic în lupta cu Omicron”

Record de cazuri COVID

Record de cazuri COVID în Marea Britanie. Aproape 80.000 de infectări în 24 de ore