Menu
in

Refugiați sirieni, expulzați de Marea Britanie în Spania: „Nu avem mâncare, nu avem apă, nu știm unde să mergem”

11 refugiați sirieni se plâng că au fost abandonați în aeroportul din Madrid, unde au fost duși de un zbor charter al Ministerului de Interne britanic.

Bărbații, cu vârste între 18 și 45 de ani, au spus că stau în stradă, la temperaturi de 32 C, de când au aterizat în Spania, joi, 3 septembrie.

Ei au declarat că mulți alții au fost expulzați din Marea Britanie, fără documente de identitate.

Unul dintre bărbați a declarat pentru The Guardian că are trei frați în Marea Britanie, în timp ce altul a spus că are doi.

Cei doi s-au bazat pe legăturile de familie pentru a rămâne în Regatul Unit, însă Ministerul de Interne s-a folosit de regulamentul Dublin, prin care o țară europeană poate întoarce solicitanții de azil în prima țară europeană prin care se știe că au trecut.

Unul dintre azilanți a spus că a lucrat ca fermier în sudul Siriei înainte de începerea conflictului de acolo și că și-a părăsit soția și cei patru copii, sperând să îi aducă să i se alăture dacă i se va acorda statutul de refugiat într-o țară sigură.

Efectele depopulării: România, într-o situaţie mai gravă decât Siria, care e în război

„Am petrecut doi ani după ce am fugit din Siria încercând să ajung într-o țară în siguranță”, a spus unul dintre sirieni, în vârstă de 45 de ani. „Am petrecut aproximativ patru luni în Calais, încercând să trec cu barca o barcă mică, și în cele din urmă am reușit, în aprilie.”

El a spus că a învățat să vorbească engleză de pe YouTube.

„Am fost atât de fericit când am ajuns în Marea Britanie, dar felul în care am fost tratat acolo m-a distrus. Am fost ținut într-o închisoare subterană timp de un an și jumătate în Siria, iar când am fost arestat de Ministerul de Interne și dus în centrul de detenție Brook House, de lângă aeroportul Gatwick, mi-am adus aminte de acea vreme. ”

El a spus că tuturor li s-a spus să meargă liniștiți la avion și că, dacă nu se vor conforma, escortele vor folosi forța împotriva lor. „Mulți dintre noi plângeau în avion”, a spus el.

„Nu știm ce să facem. Suntem la câteva sute de metri distanță de aeroport. Nu avem mâncare, nu avem apă, nu știm unde putem merge. Suntem fără adăpost și fără speranță ”, a spus el.

Un purtător de cuvânt al ministerului spaniol de interne a declarat că este la curent cu cazul și că oricine poate solicita protecție internațională în Spania, în orice moment.

Solicitanții de azil sirieni au spus însă că nu există interpreți englezi sau arabi pe aeroport și că au trebuit să părăsească clădirea.

Surse ale Ministerului de Interne au declarat că Regatul Unit nu are nicio obligație să monitorizeze tratamentul solicitanților de azil care s-au întors în statul membru UE responsabil cu cererea lor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version