in

Sondaj șoc: populația are acum mai multă încredere în UE decât în parlamentul britanic

Rezultat șoc al unui sondaj în Marea Britanie: populația are acum mai multă încredere în UE decât în parlamentul britanic. Încrederea în blocul comunitar este mai mare decât cea în parlamentul britanic, pentru prima dată în cele trei decenii de existență a sondajului World Values Survey.

Oamenii din Marea Britanie au mai multă încredere în UE decât în parlamentul britanic, inversând o stare de lucruri care a durat mai mult de 30 ani, arată cercetarea, citată de The Guardian.

Citiți și: Marea Britanie a decis să blocheze TikTok pe telefoanele guvernamentale și ale funcționarilor publici

Rezultat șoc al unui sondaj World Values Survey (WVS)

De când Marea Britanie a votat pentru Brexit, proporția persoanelor care declară încredere în parlament a scăzut cu 10 puncte procentuale, ajungând la 22%, în timp ce s-a înregistrat o creștere de șapte puncte procentuale a încrederii în blocul de la Bruxelles, ajungând la 39%. Încrederea în guvernul britanic a scăzut, de asemenea, din 2017 până în 2021.

Rezultatele studiului World Values Survey (WVS), care explorează încrederea în instituțiile din 24 de națiuni, din Canada până în Coreea de Sud, sunt de natură să sporească încrederea în rândul susținătorilor refacerii legăturilor dintre Marea Britanie și UE.

Fostul secretar de stat pentru Brexit, David Davis, a declarat că această schimbare marcantă a fost probabil rezultatul “unei dispute plângăcioase, neplăcute și scorțoase” în parlament pe tema Brexitului de la sfârșitul anului 2017, “care a fost complet neproductivă”.

El a spus că crizele guvernului britanic cu privire la pandemia de coronavirus ar fi contribuit la scăderea încrederii și a sugerat că, de la Brexit, mass-media – a numit Sun, Daily Telegraph, Times și Daily Mail – au încetat să mai “lovească Bruxelles-ul tot timpul”, așa cum au făcut-o în perioada premergătoare referendumului din 2016.

Încrederea în parlament a fost trasă în jos de scorurile deosebit de scăzute în rândul membrilor cohortelor generației X, milenialilor și generației Z.

Cu doar 13% dintre persoane care declară că au încredere în partidele politice din Regatul Unit, națiunea se află la egalitate cu Brazilia, Italia și Franța, dar mult în urma Norvegiei (36%), Suediei (32%), Canadei (24%) și Germaniei (23%).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Revolut - Cât de siguri sunt banii tăi?

“În total, mi s-au furat 7.000 de euro din contul Revolut” – Cât de siguri sunt banii tăi?

S-au anunțat primele date de plată pentru costul vieții 2023/24

S-au anunțat primele date de plată pentru costul vieții 2023/24. Milioane de familii vor primi 301 de lire