in

Rezultatul referendumului va fi anunțat în Manchester. Ziarul Românesc este acolo!

Rezultatul final al referendumului pentru Uniunea Europeană va fi anunțat la primele ore ale dimineții de vineri, 24 iunie. Anunțurile oficiale ale rezultatelor, atât preliminare, cât și cel final, va fi făcut la Primăria din Manchester în cadrul unei ceremonii de către Jenny Watson, ofițerul șef pentru numărare – Chief Counting Officer. Reprezentantul Ziarului Românesc se află la Primăria Manchester, unde așteaptă, alături de alți jurnaliști din Marea Britanie, dar și din alte țări europene, rezultatul referendumului istoric.

Secțiile de vot se închid la ora 22.00, ora Londrei, iar centrele de numărare zonale vor transmite rezultatul parțial în jurul orei 0.30, iar cel final în jurul orei 07.00, pe 24 iunie. Rezultatul final va fi anunțat după ce se contorizează și ultimul buletin de vot.

Le referendumul din 23 iunie sunt așteptați să voteze aproximativ 46,5 milioane de britanici cu drept de vot.

”Datele strânse de la cele 382 de centre locale arată că numărul alegătorilor din Regatul Unit și Gibraltar este de 46.499.537 de alegători”, se arată într-un comunicat al Comisiei Electorale.

Sunt 38,96 milioane de alegători în Anglia, 3,99 milioane în Scoția, în Țara Galilor sunt 2,27 milioane, în Irlanda de Nord – 1,26 milioane și în Gibraltar – 24.117 alegători.

Voturile vor fi numărate imediat după închiderea secțiilor de votare la ora 22.00, ora Londrei.

Comisia electorală estimează că majoritatea anunțurilor privind prezența la vot la nivel de centru vor avea loc între orele 22.30 – 23 iunie și 1.30 – 24 iunie.

Televiziunile naționale au acces la procesul de numărare a voturilor, conform celor spuse de oficialii Comisiei Electorale, pentru a asigura transparența scrutinului. De asemenea, s-a anunțat că nu vor exista exit-polluri, deoarece marja de eroare este considerată a fi prea mare.

Toți cei care au drept de vot la alegerile generale parlamentare în Regatul Unit pot vota la referendum, inclusiv britanicii, irlandezii și cetățenii din Commonwealth care au împlinit vârsta de 18 ani și care sunt rezidenți în Regatul Unit. Țările din Commonwealth ai căror cetățeni rezidenți în Marea Britnaie au drept de vot sunt: Antigua and Barbuda, Australia, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belize, Botswana, Brunei, Darussalam, Cameroon, Canada, Cipru, Dominica, Fiji, Gambia, Ghana, Grenada, Guyana, India, Jamaica, Kenya, Kiribati, Lesotho, Malawi, Malaysia, Maldives, Malta, Mauritius, Mozambique, Namibia, Nauru, Noua Zeelandă, Nigeria, Pakistan, Papua Noua Guinee, Rwanda, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Vincent & The Grenadines, Samoa, Seychelles, Sierra Leone, Singapore, Insulele Solomon, Africa de Sud, Sri Lanka, Swaziland, Tonga, Trinidad & Tobago, Tuvalu, Uganda, Tanzania, Vanuatu, Zambia și Zimbabwe.

Au drept de vot, de asemenea, cetățenii Regatului Unit care sunt rezidenți peste hotare și care au fost trecuți în registrul de vot parlamentar în ultimii 15 ani, precum și cetățenii irlandezi care s-au născut în Irlanda de Nord și au fost înregistrați să voteze în Irlanda de Nord în ultimii 15 ani. Pot, totodată, să voteze britanicii și cetățenii din Gibraltar care au drept de vot la alegerile pentru Parlamentul European.

Orice cerere de renumărare a voturilor va avea loc la nivel local și aceasta se va stabili de către Counting Officer. Se așteaptă ca renumărări locale să aibă loc mai degrabă în cazul în care a fost identificată o anumită problemă în cadrul procesului de numărare într-un centru decât atunci când s-a încheiat centralizarea.

 

Rezultatul referendumului național poate fi contestat doar pe cale judiciară și o cerere în acest sens trebuie depusă în termen de șase săptămâni.

Cetățenii din Tuvalu, Uganda, Tanzania și Vanuatu pot decide ca Mare Britanie să iasă din UE. Cum s-a ajuns aici?

Povestea unui român din UK: “Am fugit de dictatură, am studiat la Oxford şi am propria afacere”

Cum va fi România afectată de un eventual Brexit

Brexit sau Bremain? Vezi cum vor vota personalităţile şi vedetele britanice

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Povestea unui român din UK: “Am fugit de dictatură, am studiat la Oxford şi am propria afacere”

Update – A început numărătoarea voturilor la Referendumul din Marea Britanie