in

Români atacați în Cornwall: „De ce mai sunteți aici? Am votat să plecați, plecați dracului de aici!”

Mai multe incidente rasiste, unele dintre ele având ca protagoniști cetățeni români, au avut loc în ultima vreme în partea de sud-vest a Angliei, în provincia Cornwall.

Potrivit westbriton.co.uk, au fost raportat astfel de incidente în mai multe zone, ceea ce a dus la alcătuirea unei hărți on-line.

Evenimentele sunt legate de votul pentru Brexit al cetățenilor din Cornwall. 56.5% dintre locuitorii din Cornwall au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, față de 43.5% care au votat pentru a rămâne în UE.

Toate incidentele din Cornwall au fost postate pe site-ul iStreetWatch, creat special pentru ca oamenii să reclame actele de hărțuire rasiste și xenofobe în spații publice.

Un astfel de incident a fost raportat într-un supermarket din Camborne. Un naționalist a strigat către două persoane, una dintre ele de origine română: „De ce mai sunteți aici? Noi am votat să plecați, deci plecați dracului de aici!”

Cel care a raportat incidentul a spus că s-a dus către cei doi, un român și un sirian cu pașaport britanic, i-a îmbrățișat și le-a spus că el vrea ca ei să rămână. „Erau niște oameni minunați”, a spus martorul.

Un alt incident asemănător a avut loc într-un supermarket din Camborne. Un cuplu de români a fost acostat de o persoană care le-a strigat: „Am votat să plecați. Plecați acasă!”.

 În Truro a fost raportat un alt incident, despre o persoană care a exclamat: „Nenorociții spun că trebuie să așteptăm doi ani ca nenorociții de negri să plece de aici”(referindu-se, probabil, la perioada necesară pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană).

A patra ieșire rasistă raportată a avut loc în St. Austell. Cineva a spus că sunt prea mulți imigranți aici, care iau locurile de muncă ale englezilor și de aceea a votat pentru ieșirea din UE. „A spus că e mândru e rasist”, a scris cel care a raportat incidentul.

În, iunie numărul infracțiunilor rasiste și xenofobe, așa numitele „hate crimes”, a crescut în Devon și Cornwall, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În toată Marea Britanie, infracțiunile motivate de ură au crescut cu 16% față de 2015, iar cele legate de rasă și religie au crescut cu o cincime. Poliția britanică a anunțat că au fost înregistrate 6305 de contravenții, față de 5405, în 2015.

 

Încurajăm raportarea incidentelor motivate de ură și infracțiunile de ură față de toate grupurile minoritare și ne dorim ca acestea să fie raportate în cel mai scurt timp”, a anunțat poliția din Devon și Cornwall. „Solicităm comunităților, rețelelor noastre cheie și consilierilor independenți să colaboreze cu noi pentru a raporta orice incident rasist și să se asigure că orice victimă a unui astfel de comportament nedorit va primi ajutorul și sprijinul de care are nevoie”.

Reamintim că un magazin românesc din Norwich a fost atacat cu o sticlă încendiară, la puțin timp după referendumul pentru ieșirea din UE.

Ambasadorul Mihalache despre incendierea magazinului românesc din Norwich: „O întâmplare nefericită”

Cum a fost incendiat magazinul românesc din Norwich. Clipe de groază pentru conaționalii noștri

Localnicii din Norwich, solidari cu proprietarii magazinului românesc incendiat într-un atac rasist

Amnesty International despre atacurile rasiste din Marea Britanie: S-A DEPĂŞIT LIMITA!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avion cu 300 de pasageri, prăbuşit la aterizare în Dubai

INCREDIBIL! Copil român de 11 ani, ridicat de polițiștii britanici. Acuzația e de necrezut