in

Românii au fost întrebați dacă vor ca Marea Britanie să rămână în UE. Ce au răspuns?

Românii şi-ar dori într-o proporţie de 69% ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeana, în timp ce 20% au declarat că nu îi interesează acest subiect, conform unui sondaj făcut de către Lord Ashton Polls şi citat de către revista britanică The Economist.

 

Sondajul, scrie The Economist arată speranţa pe care o au românii faţă de proiectul unei Europe unite, fiind printre cei mai pro-europeni de pe continent. Din cele 27 de ţări membre, România este pe locul al patrulea, când vine vorba de dorința ca Marea Britanie să rămână în UE.

Singurele ţări care îşi doresc mai mult acest lucru sunt Portugalia (73%), Irlanda (72%) și Spania (70%).

Potrivit sondajului, germanii îşi doresc mai mult decât francezii ca Marea Britanie să rămână în UE. 59% dintre germani, faţă de 50% dintre francezi speră ca englezii să rămână alături de proiectul european.

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene este de 18.500 miliarde lei, cel mai mare din lume, reprezentând o treime din întreaga economie globală.

Şansa ţării noastre a fost tocmai racordarea la această economie imensă, România înregistrând atât creşteri de ordin financiar, cât şi de ordin politic şi administrativ, nivelul de igienă socială fiind pe într-un trend ascendent de când am aderat în Uniunea Europeană, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit datelor Băncii Mondiale, PIB-ul României în 2005, cu doi ani înainte de intrarea în UE era de 100 miliarde de dolari, iar în anul 2015, la opt ani de la intrarea în Uniune, PIB-ul aproape că s-a dublat, ajungând la 199 miliarde dolari. Calitatea vieţii oamenilor se observă şi din indicele de consum, care a crescut cu peste 50% din 2006 până în prezent, românii începând să îşi permită să cumpere mai multe bunuri şi servicii, se mai arată în publicația citată.

Le-a interzis angajaților să pronunțe cuvântul BREXIT! Vezi despre ce companie e vorba

Campanie anti-românească în THE SUN: 5.000 de romi din Țăndărei sunt în Marea Britanie. “Ieșim din UE ca să scăpăm de ei”

BREXIT: “Un dezastru pentru ştiinţă şi universităţile din Marea Britanie”

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trei luni de pușcărie pentru furt de periuțe de dinți

STATISTICĂ UE: România, țara cu cele mai proaste drumuri din Europa