Menu
in

Rusia susține că a lansat rachete hipersonice în Ucraina. Marea Britanie crede că rușii se regrupează

Ministerul rus al Apărării susține că a distrus un depozit subteran din vestul Ucrainei folosind temutele rachete hipersonice.

Se pare că depozitul din regiunea Ivano-Frankivsk conținea rachete și muniție pentru avioane, deși acest lucru nu a fost verificat independent, potrivit Sky News.

Rachetele hipersonice sunt capabile să zboare de cinci ori mai repede decât viteza sunetului, la viteze de Mach 5 (3.800 mph) și mai mari.

Este pentru prima dată când Rusia a recunoscut că folosește arme de acest tip.

BBC relatează că sistemul de rachete „Kinzhal” a fost desfășurat în acel bombadament. Se înțelege că acesta este capabil să lovească ținte la o rază de 1.242 de mile.

Între timp, Rusia spune că a distrus și centrele de radio și recunoaștere militare ucrainene din apropierea orașului-port Odesa, folosind un sistem de rachete de coastă.

Racheta HIPERSONICĂ cu care Putin poate șterge Londra de pe hartă în 5 MINUTE

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a avertizat că discuțiile de pace dintre Kiev și Moscova ar putea fi folosite „pentru a crea o diversiune”, în timp ce Moscova se regrupează pentru o nouă ofensivă.

Liz Truss: „Rușii se regrupează”

Într-un interviu pentru The Times, Truss a spus că dacă Rusia ar fi luat serios în privința negocierilor, nu ar bombarda fără discriminare zonele rezidențiale.

Ea a spus: „Dacă o țară este serioasă în privința negocierilor, nu bombardează fără discernământ civilii în acea zi”.

Truss a adăugat că este „foarte sceptică” cu privire la discuții, spunând: „Ceea ce am văzut este o încercare de a crea spațiu pentru regruparea rușilor.”

„Nu vedem nicio retragere serioasă a trupelor ruse sau vreo propunere serioasă pe masă”.

„Rușii au mințit și au mințit și au mințit. Mă tem că negocierea este încă o încercare de a crea o diversiune și de a crea o cortină de fum”, a spus Truss.


…Rusia susține că a lansat rachete hipersonice în Ucraina. Marea Britanie crede că rușii se regrupează…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3]
Exit mobile version