Menu
in

Iahtul unui miliardar rus, reținut de autorități în Gibraltar

Autoritățile din Gibraltar au confiscat super-iahtul ce aparține proprietarului celui mai mare producător de țevi de oțel din Rusia.

Occidentul a impus sancțiuni după invadarea Ucrainei de către Moscova, iar sute de indivizi și entități ruse au proprietăți puse sub sechestru.

Iahtul Axioma, despre care se crede că aparține lui Dmitrievich Pumpyansky, proprietarul grupului de oțel TMK, acostat la Gibraltar sub pavilion maltez, arată Sky News.

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus

Datele Refinitiv arată că nava de 72 de milioane este deținută de o companie din Insulele Virgine Britanice numită Pyrene Investments, iar un articol publicat de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigații în cadrul Panama Papers îl numește pe Pumpyansky drept beneficiar al holdingului.

Forbes și publicația de specialitate Superyacht Fan îl indică, de asemenea, drept proprietar al Axioma.

Guvernul din Gibraltar a declarat că Axioma a sosit în port după ce a cerut permisiunea de a intra și „a fost confirmat că face obiectul unei acțiuni de arestare de către o bancă internațională la Curtea Supremă din Gibraltar”.

„Nava este acum arestată de Amiralitate până la noi ordine”, se arată în comunicat.

Axioma a părăsit insula Antigua din Caraibe pe 27 februarie și și-a petrecut ultimele trei săptămâni traversând Atlanticul, înainte de a ajunge în Gibraltar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version