in

Un lanț celebru de supermarketuri din Marea Britanie introduce săptămâna cu 4 zile lucrătoare pentru angajați

Unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie testează o săptămână de lucru de patru zile pentru mii de angajați. Asda a lansat inițiativa în rândul managerilor săi de magazine, în timp ce urmărește un “plan de schimbare”. De asemenea, în cadrul testului sunt incluse și aranjamente de lucru mai flexibile, cum ar fi lucrul în schimburi mai scurte.
>>> Citiți și: Cel mai ieftin supermarket din Marea Britanie în 2023. Puteți economisi 20 de lire sterline la achiziții mici

Săptămâna cu 4 zile lucrătoare pentru angajați

Un purtător de cuvânt al Asda a declarat pentru The Sun Online: “Din septembrie 2023, am testat o varietate de modele de lucru flexibile pentru managerii din 20 de magazine, inclusiv o săptămână de lucru de 4 zile pentru același salariu și aceleași beneficii.

“În ultimii ani, modelele de lucru mai flexibile au devenit ceva obișnuit în conducerea retailerilor, iar noi suntem dornici să testăm și să învățăm diferite modalități de lucru care să fie în beneficiul colegilor noștri și al afacerii. “În timp ce încă evaluăm rezultatele acestui test, feedback-ul din partea colegilor participanți a fost foarte pozitiv.

“Asda a investit, de asemenea, un total de 325 de milioane de lire sterline în creșterea salariilor atât pentru colegii din magazine, cât și pentru cei din logistică, începând din 2022.” Măsura vine după ce Sainsbury’s și-a zguduit practicile de lucru anul trecut și a introdus munca flexibilă, inclusiv o săptămână de lucru de patru zile.
>>> Citiți și: HMRC anunță noi reguli pentru persoanele din Marea Britanie care vând articole online

61 de companii deja au testat

Gigantul supermarketurilor a declarat că a analizat modalități de a face programele de lucru mai flexibile și mai bune pentru angajați. Acesta a precizat că, deși nu testează o săptămână formală de patru zile, este posibil ca unii angajați să ajungă să lucreze o săptămână mai scurtă ca urmare.

Cel mai mare test din lume privind săptămâna de lucru de patru zile a fost salutat anul trecut ca un “progres major”. În cadrul acestui proces, 61 de companii din diverse sectoare din Marea Britanie s-au angajat să reducă programul de lucru al întregului personal cu 20%, timp de șase luni, începând cu iunie 2022.

Rezultatele au relevat o scădere semnificativă a ratelor de stres și de îmbolnăvire în rândul celor aproximativ 2.900 de angajați care au încercat o săptămână de lucru mai scurtă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.9]

Primăria Londrei invită rezidenții români la alegeri. „Fără vot, nu există voce”

Londra: FC România este pe punctul de a fi desființată. Mesaj emoționant transmis de fondatorul clubului