in

HMRC anunță noi reguli pentru persoanele din Marea Britanie care vând articole online

HMRC anunță noi reguli pentru persoanele din Marea Britanie care vând articole online. HMRC a anunțat planuri de a impozita persoanele din Marea Britanie care câștigă bani în plus cumpărând și vânzând articole online pentru un profit. Un expert de la compania de soluții pentru datorii PennyPlan a numit reglementările un „pas înapoi” și a explicat ce înseamnă noile reguli pentru cei care vând articole online.

Ghid HMRC special pentru români: răspunsuri la cele mai importante 5 întrebări pentru self employed

Platformele de vânzări online au devenit o modalitate excelentă de a câștiga bani în plus, mai ales în timpul crizei costului vieții, iar mulți dintre noi am profitat de ele vânzând cadouri nedorite și articole de casă de care nu mai avem nevoie. Dar acum HMRC a anunțat controale mai stricte asupra vânzătorilor care obțin profit pe site-uri precum Vinted și eBay, lăsând pe mulți să se întrebe cum le va afecta acest lucru veniturile suplimentare.

Îndrumările HMRC privind câștigurile suplimentare

Regulile prevăd că puteți câștiga un plus de 1.000 GBP brut pe an, pe lângă venitul dvs. obișnuit, fără a fi nevoie să spuneți HMRC, dar orice sumă peste această limită necesită să vă înregistrați ca lucrător independent și să depuneți o declarație de impozit, scrie walesonline.co.uk.

Acest anunț a provocat anxietate în rândul vânzătorilor care se întreabă care vor fi oportunitățile lor viitoare de a genera venituri suplimentare prin intermediul piețelor online.

Chris Lenehan de la PennyPlan a declarat: „Introducerea unei „taxe pe venituri” pentru persoanele care își vând articolele nedorite online este un pas înapoi pentru cei care încearcă să mai scape de datorii. Site-uri precum eBay și Vinted sunt populare în rândul persoanelor care își vând lucrurile pentru a câștiga bani în plus.”

„Este vânzarea de bunuri care au fost deja achiziționate și sunt vândute la un preț redus, nu în scopul obținerii de profit. Pentru unii care se luptă să plătească facturile gospodăriei, poate fi diferența dintre a cădea în restanțe și a rămâne financiar pe linia de plutire. Nu doar oamenii care vând produsele vor fi profund afectați. O scădere a numărului de persoane care vând bunuri second-hand, cum ar fi îmbrăcămintea, va avea un impact negativ asupra gospodăriilor cu venituri mici, care se bazează pe ele pentru a-și satisface nevoile”, a adăugat el, argumentând că în criza costului vieții, este cel mai rău moment pentru a introduce astfel de politici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 4.5]

Cel mai ieftin supermarket din Marea Britanie în 2023. Puteți economisi 20 de lire sterline la achiziții mici

Val de zăpadă și îngheț în Marea Britanie

Val de zăpadă și îngheț în Marea Britanie: școli închise, condiții dificile de drum și avertismente meteo