in

SCANDAL în Marea Britanie. Se pregătesc pașapoartele pentru vaccinare. „O măsură segregaționistă și discriminatorie”

Premierul britanic Boris Johnson va anunța începerea testării pașapoartelor de vaccinare care va începe, cel mai probabil, în luna mai.

Însă mai mult de 70 de parlamentari, mulți din propriul partid, se opun unei astfel de măsuri pe care o consideră „segregaționistă și discriminatorie”, scrie Daily Mail.

Teatrele și stadioanele vor fi primele locuri unde va fi testată controversata schemă în cadrul planurilor discutate de guvern.

Pașapoartele ar putea fi folosite apoi în pub-uri, restaurante, cluburi de noapte și cinematografe.

Schema pilot va începe după finalizarea lucrărilor la o versiune actualizată a aplicației NHS Covid, care va permite utilizatorilor să dovedească faptul că au fost vaccinați.

Pașaportul digital COVID-19 va fi introdus pentru transportul aerian


Planul este un semn că Boris Johnson va da unde verde pașapoartelor pentru vaccinuri, când va raporta rezultatele intermediare ale unui studiu condus de Michael Gove.

Dar introducerea pașapoartelor va declanșa cu siguranță un uriaș protest politic.

72 de parlamentari au emis o declarație comună în care au scris că pașapoartele pentru vaccinuri sunt „segregaționiste și discriminatorii”.

Însă, mai scrie Daily Mail, planul de a ridica toate restricțiile până pe 21 iunie ar putea depinde acum de un program funcțional al pașapoartelor pentru vaccinuri.

O sursă din guvern a recunoscut că este vital dacă Guvernul își va atinge ținta de a pune capăt distanțării sociale, în această vară.

Prim-ministrul a subliniat că orice schemă ar permite oamenilor să arate un rezultat negativ al testului sau dovada că au deja anticorpi pentru COVID.

Vorbind într-o vizită la Middlesbrough, premierul a spus că pașapoartele pentru vaccin par acum inevitabile pentru călătoriile în străinătate. Dar a sugerat că vor avea, de asemenea, un rol „util” de jucat pe plan intern.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: O treime din pacienții cu COVID spitalizați au fost internați din nou

Panică în Marea Britanie: Zeci de cazuri de coagulare a sângelui după vaccinarea cu produsul AstaZeneca