Menu
in

Scandal internațional. Britanicii acuză Uniunea Europeană că vrea să întrerupă furnizarea de vaccinuri în Regatul Unit

Uniunea Europeană a cerut firmelor de medicamente să anunțe din timp atunci când exportă vaccinuri anti-Covid în țări din afara celor 27 de state membre, inclusiv zecile de milioane de doze destinate Marii Britanii.

Ministrul german al Sănătății a cerut UE să aibă „partea sa echitabilă” și să susțină controalele la export.

Ministrul vaccinurilor din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a insistat în această dimineață că efortul uriaș al Regatului Unit de a acoperi cele mai vulnerabile patru grupuri până la jumătatea lunii februarie nu va fi perturbat.

Fostul ministru al Sănătății, Jeremy Hunt, a spus că UE nu trebuie să blocheze aprovizionările care au fost cumpărate „legal și corect”.

Între timp, ministerul Sănătății din Berlin a fost forțat să emită un refuz după ce două ziare germane au susținut că autoritatea de reglementare a UE ar putea refuza acordarea completă a autorizației pentru vaccinul Oxford / AstraZeneca, oficialii informând anonim că eficacitatea acestuia pentru vârstnici nu este mai mare de 8 procente.

Afirmația a fost etichetată ca „absolut incorectă” și „neîntemeiată” de compania farmaceutică – iar surse din guvernul britanic au declarat pentru MailOnline că o asemenea declarație este un „gunoi”.

Marea Britanie: Mutațiile coronavirusului îi îngrijorează pe specialiști. O nouă variantă braziliană ar putea să fie rezistentă la vaccinuri

Ministerul german al Sănătății a respins ideea că există date care sugerează eficacitatea de doar 8% în rândul persoanelor în vârstă, însă este încă necesară o decizie privind aprobarea vaccinului vineri, 29 ianuarie.

Zahawi a declarat pentru Sky News: „Sunt încrezător că [Pfizer] va livra cantitățile de care avem nevoie pentru a ne atinge termenul limită de la jumătatea lunii februarie și mai departe. Pfizer ne va livra. Sunt sigur că vor livra în Marea Britanie, UE și restul lumii. Sunt încrezător că vom putea vaccina întreaga populație adultă până în toamnă.”

Jeremy Hunt a declarat pentru The Telegraph: „Dacă UE ar lua măsuri unilaterale care ar restricționa aprovizionarea cu vaccin cumpărat legal și corect de Regatul Unit, ar otrăvi relațiile economice pentru o generație”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version