Menu
in

Sfârșitul pandemiei este mai aproape decât credeam. Ce spune un reputat om de știință din Londra

Un reputat om de știință din Londra, fostul consilier guvernamental, Neil Ferguson, supranumit „profesorul Lockdown”, avertizează că predicția sa de 100.000 de cazuri pe zi nu este încă imposibil de atins.

El spune însă că până în septembrie sau octombrie, cele mai grave efecte ale pandemiei ar trebui să rămână în urmă.

El a declarat pentru BBC: „Nu suntem complet salvați, dar ecuația s-a schimbat fundamental. Efectul vaccinurilor este enorm în reducerea riscului de spitalizare și deces. Și cred că până la sfârșitul lunii septembrie / octombrie ceea ce a fost mai greu din pandemie va trece”.

„COVID va fi în continuarea cu noi, vom mai avea oameni care vor muri din cauza lui, dar cea mai mare parte a pandemiei va fi în trecut”, a mai spus acesta.

El a avertizat că, deși imaginea arată bine, trebuie totuși să fim prudenți, deoarece efectele deblocării nu sunt încă vizibile.

Profesorul Ferguson crede că aplatizarea graficului  cazurilor cu care Marea Britanie se confruntă în prezent se datorează vremii calde care duce la socializare în aer liber și ferestre ținute deschise.

Cu privire la previziunea sa sumbră a 100.000 de cazuri pe zi, el a spus: „Aș fi fericit să fi greșit, dacă am greșit în direcția corectă, dacă numărul cazurilor rămâne scăzut, ar fi o veste foarte bună”.

Scandalul abordării pandemiei în Marea Britanie. „Oamenii au murit în circumstanțe oribile… Ministrul Sănătății este un MINCINOS”

Ieri, 27 iulie, în Marea Britanie au fost înregistrate 24.950 de cazuri noi, în scădere de la 29.173 duminică și 31.795 sâmbătă.

În total, a avut loc o scădere cu 46% în ultima săptămână.

Profesorul Lawrence Young, specialist în oncologie moleculară la Universitatea Warwick, a declarat pentru The Sun că scăderea numărului ar putea fi cauzată și de o scădere a testărilor.

Profesorul Young spune că următoarele 10-14 zile vor fi o „perioadă critică”: „Speranța este că este o recesiune, dar trebuie să așteptăm și vom vedea”.

Experții în sănătate sunt optimiști cu privire la faptul că acum am asista la vârful celui de-al treilea val din Marea Britanie.


Sfârșitul pandemiei este mai aproape decât credeam. Ce spune un reputat om de știință din Londra

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]
Exit mobile version