Menu
in

Sute de școli din Anglia trimit elevii acasă în lipsa testelor pentru COVID-19

740 de școli au fost forțate să trimită elevii acasă pentru a aștepta testele pentru coronavirus, au avertizat profesorii.

Zeci de mii de copii din toată Anglia sunt acum auto-izolați în camerele lor din cauza lipsei uriașe de tampoane pentru teste, scrie The Sun.

Directorii au avertizat că elevii vor fi aruncați într-un al doilea „blocaj în mod implicit”, din cauza crizei.

Ei i-au scris premierului Boris Johnson pentru a-i cere să rezolve personal problema.

În timp ce părinții spun că nu au putut obține teste pentru copiii lor, în ciuda faptului că au petrecut toată ziua așteptând un semnal.

Șefii sindicatelor profesorilor au avertizat că întoarcerea la școală reprezintă un „risc semnificativ”.

Într-o scrisoare adresată premierului, aceștia au spus că sunt „frustrați” de dezastrul produs, care a dus deja la grupuri întregi de copii scoase din clase.

Anglia: Școlile riscă să se blocheze din cauza lipsei testelor pentru COVID-19

Geoff Barton, șeful sindicatului ASCL, a declarat că familiile sunt dezamăgite de guvern. „Acest lucru se va simți ca un blocaj în mod implicit – va fi mai frustrant pentru părinți, deoarece nu se putea prevedea dacă se va întâmpla”, a declarat acesta.

Sindicatul a fost primit276 de e-mailuri de la directorii de școli cu privire la testarea pentru Covid-19.

96% dintre ei au spus că au probleme cu obținerea tampoanelor pentru teste.

Steve Chalke, șeful lanțului Oasis Academies Trust, a spus că a fost anunțat că 740 de școli din Anglia au fost închise sau au trimis elevii acasă din cauza suspectării unor focare de Covid – aproximativ trei la sută din total.

Numai în zona Manchester, aproximativ 110 școli au trimis elevii acasă.

De asemenea, 12 profesori din zona Waterloo sunt plecați din cauza faptului că un membru al personalului are simptome și au cerut teste regulate pentru elevi la fața locului.

Ministrul Educației din Marea Britanie, Gavin Williamson, a declarat că, în această dimineață, copiii nu ar trebui să fie testați pentru coronavirus decât dacă au ei înșiși simptome – nu doar pentru că unul dintre colegii lor de clasă ar putea avea.

El a spus: „Pentru a sublinia, doar persoanele cu simptome sunt cele care ar trebui să efectueze testarea. Deci, dacă un copil și contacții lor au fost trimși acasă, nu toți acei copii care sunt trimiși acasă ar trebui să facă teste.”

El a refuzat să le promită tuturor elevilor care au nevoie că vor primi un test Covid în 48 de ore.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version