Menu
in

Anunț FOARTE IMPORTANT pentru transportatorii cu operațiuni între România și Marea Britanie

Transportatorii care efectuează operațiuni între UE și Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) trebuie să fie înregistrați de la 1 ianuarie 2022, la Serviciul de Deplasare a Vehiculelor cu Mărfuri (GVMS), se arată pe site-ul Direcției Generale a Vămilor, potrivit trans.info.

Serviciul de Deplasare a Vehiculelor cu Mărfuri este o platformă digitală guvernamentală destinată transportului de mărfuri în sau din Marea Britanie și Irlanda de Nord.

Transportatorii care operează mărfuri din UE în Marea Britanie trebuie să utilizeze Serviciul de Deplasare a Vehiculelor cu Mărfuri (GVMS) pentru orice marfă care trebuie să facă obiectul controalelor vamale și care trebuie transportată printr-un port din Regatul Unit care este conectat la această platformă.

Mai multe porturi din Marea Britanie (Dover, Eurotunnel, Hull, Immingham, Liverpool) și Irlanda de Nord ( Belfast, Larne, Warrenpoint) sunt conectate la platforma GMVS. Lista completă o puteți găsi aici.

Pentru a vă înregistra pe platforma GVMS veți avea nevoie de un cont Government Gateway, precum și de un număr de identificare a operatorilor economici (EORI) din Marea Britanie.

Transportatorii cer ca masca să fie obligatorie și după 19 iulie în metroul și autobuzele din Londra

Trebuie să vă înregistrați pe platforma GVMS dacă sunteți un transportator cu sediul în Regatul Unit sau în afara acestuia, inclusiv dacă sunteți:

  • un conducător auto independent care transportă bunuri și care se ocupă singur de formalitățile vamale;
  • o companie care subcontractează ridicarea de mărfuri în numele unei alte întreprinderi;
  • o întreprindere de logistică, angajată pentru a transporta mărfuri și a finaliza procesele vamale în numele unei alte întreprinderi;
  • o întreprindere de comerț cu amănuntul care transportă și își declară propriile mărfuri.

Dacă efectuați transporturi de mărfuri printr-un punct de trecere a frontierei conectat la platforma GVMS va trebui să înregistrați în prealabil un număr de referință pentru transportul de mărfuri ( GMR) pentru a accelera procesul de vămuire a mărfurilor.

Mai multe informații cu privire la procedura de înregistrare pe platforma GVMS puteți găsi aici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version