Menu
in

Un britanic a stat în comă mai multe luni din cauza COVID. A respirat normal după 300 de zile

Britanicul Andrew Watts, în vârstă de 40 de ani, s-a zbătut între viață și moarte, în comă, timp de 300 de zile, după ce a fost diagnosticat pozitiv pentru COVID, în decembrie 2020.

El a fost declarat cel mai grav și mai îndelungat caz de COVID-19 din Regatul Unit, după ce ambii plămâni i-au cedat în timpul convalescenței.

El a putut să respire recent, pentru prima oară, fără ajutorul aparatelor, după ce a învins moartea și și-a revenit la viață.

Andrew Watts a ajuns în spital în decembrie 2020, într-o stare gravă din cauza infecției cu COVID-19. Starea lui s-a agravat la începutul lui 2021 și doctorii au luat în calcul inclusiv varianta de a-i opri aparatul de respirație mecanică, după ce ambii plămâni i-au cedat complet din cauza infecției severe.

Cel mai bolnav de COVID-19 britanic a ajuns între timp acasă și abia recent a putut să respire prima gură de aer proaspăt și să îndepărteze de la nas tubul, care era conectat la aparatul de oxigen.

Watts își amintește cu groază Crăciunul din 2020 când a ajuns cu pneumonie severă la Spitalul Regina Elisabeta, din Woolwich. Starea lui s-a agravat de la o zi la alta și în luna februarie 2021, la cinci săptămâni de comă indusă, doctorii au sunat-o pe soția lui pentru a discuta dacă să îl deconecteze de la aparate sau nu.

O asistentă din UK s-a recuperat din comă de Covid după ce a fost tratată cu Viagra

Femeia s-a opus cu lacrimi în ochi și Watts a stat timp de opt luni la Terapie Intensivă.

Starea britanicului era extrem de gravă ținând cont că la vremea respectivă doctorii observaseră că inclusiv cancerul limfatic de care suferea intrase în remisie. Însă Andrew Watts a luptat cu virusul și infecția și în octombrie 2021 a fost externat.

„Abia acum 10 zile am renunțat la canula nazală (n.r. tubul care îl menținea conectat la aparatul de oxigen) și am putut respira singur de când am ieșit din spital”, a declarat Watts pe 20 ianuarie, pentru My London.

El continuă să folosească aparatul de oxigen câte 9 ore pe noapte pentru a-și ajuta plămânii să se refacă. Între timp, familia îl ajută să învețe să vorbească și să meargă din nou. Încă din noiembrie 2021 a reuşit să stea în picioare timp de 15 minute, încercând să învețe picioarele cum să se miște. Fiii lui, Jack, 6 ani, și Joshua, 3 ani, sunt cei care îl ambiționează să lupte cu boala.

Pe perioada în care a fost conectat la aparatul de respirat, Watts a discutat cu soția sa, Hayley, scriind cu creta pe o tablă adusă în salon de asistente. În noiembrie 2021 și-a propus să ajungă pe jos până la școala fiului său, însă abia recent a reuşit să își ducă la împlinire visul.

„Lunea trecută am reuşit să merg până la școală și înapoi. Evident, nu am făcut mulți pași pe jos: am mers cu mașina până acolo și l-am condus până la poartă. Am revenit la mașină, am condus acasă și când am intrat în casă am simțit că sunt stors de vlagă”, a declarat Watts.

Gaura din gât, unde a avut tubul de respirație, îl incomodează îngrozitor pentru că ”șuieră” și pierde apă când bea, dar speră ca viața lui să revină încet-încet la normal.

Watts s-a vaccinat de trei ori împotriva COVID-19 și speră să trăiască suficient de mult încât să își vadă copiii la liceu.


///Un britanic a stat în comă mai multe luni din cauza COVID. A respirat normal după 300 de zile///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]
Exit mobile version