in

Vânzări puternice de locuințe în Marea Britanie, cea mai mare creștere lunară din ultimul an

Vânzări puternice de locuințe în Marea Britanie, cea mai mare creștere lunară din ultimul an. O creștere a cererii cumpărătorilor și vânzări mai puternice de locuințe în luna martie s-au combinat pentru a împinge prețul mediu cerut pentru o locuință din Marea Britanie cu încă 5.279 de lire sterline, până la aproape 370.000 de lire sterline, pe măsură ce piața se redresează după un “2023 în surdină”.
>>> Citiți și: Lista completă a sărbătorilor legale din Marea Britanie. Dublați numărul de zile libere de la serviciu folosind doar 25 de zile de concediu

Vânzări puternice de locuințe în Marea Britanie

Potrivit celui mai mare site imobiliar din Marea Britanie, Rightmove, creșterea de 1,5% a prețurilor din această lună este considerabil mai mare decât media istorică a lunii martie, de 1%, și reprezintă cea mai mare creștere lunară din ultimul an, scrie The Guardian.

Rightmove a precizat că agenții imobiliari au raportat o creștere semnificativă a cererii de cumpărători în această lună, deoarece mai multe persoane “văd o fereastră de oportunitate pentru a cumpăra”.

Site-ul a precizat că prețul mediu cerut în Marea Britanie se situează acum la 368.118 lire sterline, o creștere semnificativă, dar este încă cu 4.776 lire sterline sub vârful din mai 2023, în timp ce piața își continuă redresarea după un “2023 în surdină”. Săptămâna trecută, Halifax a declarat că prețul mediu al locuințelor din Marea Britanie a fost la doar 1.800 de lire sterline de vârful înregistrat în iunie 2022.
>>> Citiți și: Românii care vor ieși la pensie în Marea Britanie vor avea dificultăți majore. „80 de lire sterline pe săptămână sub nivelul minim de trai”

Cumpărătorii selectează rapid proprietățile cu prețuri atractive

Tim Bannister, directorul de inovație în domeniul științei imobiliare de la Rightmove, a declarat că numărul de vânzări convenite de la începutul lunii martie a fost cu 13% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut și că cererea pentru locuințe mai mari pare să fie cea mai mare parte a salturilor de preț.

El a spus că timpul mediu pentru a găsi un cumpărător a fost acum de 71 de zile, cel mai lung în această perioadă a anului din 2019. Agenții raportează că cumpărătorii selectează rapid proprietățile cu prețuri atractive, în timp ce cele cu prețuri prea mari durează mult mai mult, împingând în sus timpul mediu necesar pentru a vinde.

Londra a înregistrat cea mai mare creștere a cererii cumpărătorilor – în general și pentru proprietățile de top – comparativ cu această perioadă a anului trecut. Întoarcerea la birou, creșterile salariale, prețurile stabile ale locuințelor și încetinirea inflației au contribuit la creșterea interesului cumpărătorilor de a locui din nou în capitală, potrivit studiului.

După mai multe săptămâni de creșteri treptate ale ratelor ipotecare, rata medie a creditelor ipotecare pe cinci ani este acum de 4,84%, față de 4,64% în urmă cu cinci săptămâni, a precizat Rightmove, o tendință care continuă să testeze accesibilitatea cumpărătorilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.4]

Lista completă a sărbătorilor legale din Marea Britanie. Dublați numărul de zile libere de la serviciu folosind doar 25 de zile de concediu

traditional londra

Londra: 17 martie 2024, ziua în care s-a scris istorie la Londra și care naște întrebari