in

Românii care vor ieși la pensie în Marea Britanie vor avea dificultăți majore. „80 de lire sterline pe săptămână sub nivelul minim de trai”

Pensionarii au dificultăți majore în Marea Britanie – Un nou raport arată că pensionarii britanici se află cu până la 80 de lire sterline sub nivelul minim de trai acceptat social, din cauza mărimii insuficiente ale pensiilor de stat. Potrivit Centrului pentru Îmbătrânire Mai Bună (Centre for Ageing Better), acest deficit în veniturile de pensie a crescut de patru ori pentru pensionarii singuri și s-a dublat pentru cupluri de la începutul crizei de costuri de trai. În Marea Britanie locuiesc peste un milion de români și o parte dintre aceștia încep să se apropie de vârsta pensionării. Iată ce îi așteaptă.

Vești bune pentru românii care au muncit în Marea Britanie și s-au retras la pensie în România

Pensionarii au dificultăți majore în Marea Britanie

Pensionarii singuri se confruntă cu un deficit de 50 de lire sterline pe săptămână pentru a-și acoperi necesitățile de bază, în timp ce cuplurile au un deficit de 80 de lire sterline. Înaintea anunțului recent al Bugetului de Primăvară, aproape unul din cinci pensionari din Marea Britanie trăia în sărăcie relativă.

Ministrul de Finanțe Jeremy Hunt a fost criticat pentru eșecul de a anunța schimbări majore în sprijinul oferit pensionarilor. Cu toate acestea, Guvernul a reiterat angajamentul său față de așa-numita „tripla blocare” care determină creșterea anuală a ratei de plată pentru pensiile de stat.

Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere salarială de 1.800 de lire sterline – vezi dacă te califici

Lipsesc 80 de lire pentru a ajunge la sfârșitul lunii

Doi din cinci pensionari rămân flămânzi

Cu toate acestea, Centrul pentru Îmbătrânire Mai Bună observă că britanicii în vârstă se luptă în continuare să facă față creșterii costurilor de trai. Analiza efectuată de organizație arată că doi din cinci pensionari mănâncă mai puțin decât ar trebui, iar 47% au evitat vizita la dentist pentru a economisi bani. De asemenea, aproape trei sferturi au redus utilizarea aragazului.

În plus, peste jumătate dintre pensionari nu își văd familia și prietenii la fel de des din cauza costurilor, în timp ce 61% au redus numărul de dușuri și băi efectuate.

Trăiești în străinătate și vrei pensie de la statul român? Trebuie să demonstrezi că ești… VIU!

Pensionarii, cei mai mari perdanți

Dr. Carole Easton OBE, directorul executiv al Centrului pentru Îmbătrânire Mai Bună, a descris pensionarii ca fiind „cei mai mari perdanți” ai Bugetului de Primăvară al lui Hunt. Ea a subliniat necesitatea unui buget care să ofere o mână de ajutor celor mai săraci pensionari, nu să-i împingă într-o situație financiară și mai dificilă.

„Guvernul a declarat că dorește ca această țară să fie cel mai bun loc pentru a îmbătrâni. Cu toate acestea, avem în prezent cea mai slabă ofertă de pensie de stat dintre țările OECD, în timp ce un milion de cei mai săraci pensionari nu au nicio pensie privată sau de la locul de muncă. Este clar că mai avem mult de făcut”, a explicat Easton, citată de GB News.

În afara pensionarilor, Easton a remarcat că cei care se pregătesc pentru pensionare nu pot economisi suficient pentru viața post-muncă. Ea a avertizat că criza costurilor de trai poate duce la o sărăcie și mai mare a pensionarilor în viitorul apropiat.

În urma raportului său, Centrul pentru Îmbătrânire Mai Bună solicită înființarea unui Comisar independent pentru Persoanele În Vârstă și Îmbătrânire. Acest individ ar trebui să apere drepturile persoanelor în vârstă și să se asigure că elaborarea politicilor ține cont de nevoile populației în vârstă a Angliei.

De asemenea, organizația îndeamnă Guvernul să oprească propunerile de creștere a vârstei de pensionare pentru a se asigura că orice creștere nu va afecta și mai mult persoanele în vârstă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 40 In medie: 4.1]

Un român care livrează pizza în Marea Britanie a câștigat 500.000 de lire sterline. Incredibil ce i-a spus șefului său a doua zi – FOTO

Lista completă a sărbătorilor legale din Marea Britanie. Dublați numărul de zile libere de la serviciu folosind doar 25 de zile de concediu