Menu
in

Viitorul prim-ministrul britanic va fi anunțat pe 5 septembrie, unsprezece candidați și-au anunțat intrarea în lupta electorală

Viitorul prim-ministrul britanic va fi anunțat pe 5 septembrie, unsprezece candidați și-au anunțat intenția de a intra în cursă.

Succesorul premierului britanic demisionar Boris Johnson va fi anunțat pe 5 septembrie. Acest lucru a fost anunțat aseară la Londra de către Partidul Conservator, aflat la guvernare.

Johnson își anunțase joia trecută demisia din funcția de lider al partidului, după o revoltă internă a partidului și ieșiri masive în stradă în aparatul guvernamental, ceea ce a însemnat și sfârșitul postului său guvernamental, scrie The Sun.

Viitorul prim-ministrul britanic va fi anunțat pe 5 septembrie. Primele tururi de scrutin miercuri și joi

Conservatorii britanici au stabilit obstacole mari pentru succesiunea premierului britanic demisionar.

După cum a anunțat președintele comisiei responsabile de alegeri, Graham Brady, candidații trebuie să prezinte cel puțin 20 de susținători din propriul grup parlamentar pentru a participa la procesul de selecție.

Marea Britanie, ce puteri mai are Johnson, cum se alege noua conducere a partidului și cât va dura întregul proces

Cererile vor fi acceptate pe tot parcursul zilei de astăzi.

Primele două tururi de scrutin sunt programate să aibă loc mâine și joi în această săptămână. Doar cei care primesc cel puțin 30 de voturi din partea parlamentarilor conservatori vor trece de prima rundă. În mod normal, ultimul clasat este eliminat în fiecare rundă următoare.

Sunak, Mordaunt și Truss printre candidați

Procedura se repetă apoi până când rămân doar doi candidați. Cine va prelua postul de lider al partidului și, prin urmare, de prim-ministru de la Boris Johnson va fi decis de membrii partidului în cadrul unui vot prin corespondență în timpul verii.

Până în prezent, unsprezece candidați și-au anunțat intenția de a intra în cursă.

Potrivit unui sondaj realizat de site-ul Conservative Home, secretarul de stat pentru Comerț Penny Mordaunt și deputatul Kemi Badenoch se află în fața unor candidați mai proeminenți, precum fostul ministru de finanțe Rishi Sunak, președintele Curții Supreme de Justiție Suella Braverman și ministrul de externe Liz Truss, în favoarea membrilor de partid.

Rămâne de văzut dacă favoriții deputaților vor reuși să treacă de procesul de selecție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version