in

Vladimir Putin a trimis submarine nucleare în apropierea Marii Britanii, după invadarea Ucrainei

submarine nucleare

Vladimir Putin a trimis mai multe submarine nucleare rusești capabile să transporte câte 16 rachete balistice, în Atlanticul de Nord, în apropierea Marii Britanii, la scurt timp după ce a ordonat forțelor sale de descurajare nucleară să intre în alertă.

La scurt timp după invadarea Ucrainei, Putin a trimis mai multe submarine rusești capabile să transporte câte 16 rachete balistice, în Atlanticul de Nord, potrivit The Mirror.

Acum s-a raportat că submarinele s-au întors în Rusia la scurt timp după aceea, dar serviciile secrete occidentale urmăresc cu mai multă atenție arsenalul nuclear al lui Putin.

Putin deține cel mai mare stoc de focoase nucleare din lume ceea ce înseamnă că sunt destinate să elimine țintele inamice într-o anumită zonă fără a provoca distrugeri pe scară largă.

O sursă navală a declarat pentru The Times: „Majoritatea armelor convenționale rusești pot fi echipate cu o capacitate nucleară cu randament scăzut.”

Un oficial occidental a spus că până acum nu a existat niciun semn în conflict că ar fi fost încărcate focoase nucleare pe rachete îndreptate spre Ucraina.

Vladimir Putin spune că Occidentul „anulează” cultura rusă așa cum făceau naziștii în 1930 când ardeau cărți

La momentul în care Putin și-a pus forțele nucleare în alertă specială, doctorul Matthew Kroenig, directorul Scowcroft Strategy Initiative la Consiliul Atlantic, a declarat pentru The Mirror că există două motive pentru a-și muta armele.

El a spus asta pentru ca Putin să fie mai puțin vulnerabil la un atac nuclear cu armele într-un singur loc și să le mute în locuri strategice de unde pot fi lansate.

„Acesta face parte din strategia Rusiei. Nu cred că ne pregătim pentru un război nuclear. Este ca în regnul animal când animalele vor să arate foarte mari înainte de luptă”, a spus Kroenig.

„Ceea ce încearcă Putin să facă este să ne intimideze să spunem „stai departe de Ucraina””.

Dr. Kroenig a spus că Putin a folosit o strategie similară în 2014, în timpul anexării Crimeei.

El a adăugat: „Această dezvoltare face lucrurile mai periculoase cu armele nucleare în mișcare, dar Rusia a făcut acest lucru în 2014 și folosește descurajarea nucleară ca strategie ofensivă”.


…Vladimir Putin a trimis submarine nucleare în apropierea Marii Britanii, după invadarea Ucrainei…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

fotbalist Manchester

Fotbalist la Manchester United, jefuit cu cuțitul la gât

Anglia: Român acuzat că a ucis o femeie de 86 de ani. Spune că e nevinovat

Anglia: Român acuzat că a ucis o femeie de 86 de ani. Spune că e nevinovat