in

Marea Britanie anunță că va intra în război dacă Rusia va face această mișcare

Marea Britanie anunță că va intra în război dacă Rusia va face această mișcare

Marea Britanie, alături de alte state europene, a anunțat că va ajuta Suedia și Finlanda și va intra în război cu Rusia, în cazul în care aceste țări vor fi atacate înainte de a obține statutul de membru NATO.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a semnat un angajament de apărare cu Finlanda și Suedia, ceea ce înseamnă că țările nordice pot conta pe ajutorul Regatului Unit.

„Dacă Suedia este atacată și ne cere ajutorul, noi i-l vom oferi”, a anunțat Johnson într-o conferință de presă comună cu premierul Andersson.

„Consider că aderarea Suediei și Finlandei la NATO este un semnal important de consolidare a securității în Europa”, a declarat la rândul său premierul polonez Mateusz Morawiecki, în cadrul unei conferințe.

„Vreau să precizez că, în cazul unui atac asupra Suediei sau Finlandei în timpul (procesului) de aderare, Polonia le va veni în ajutor”, a continuat acesta.

Finlanda și Suedia au depus miercuri, 18 mai, cererea oficială de aderare la alianța NATO, o decizie stimulată de invazia Rusiei în Ucraina și care a pus în mișcare un proces de aderare care se așteaptă să dureze câteva săptămâni.

Rusia amenință din nou Marea Britanie cu bombe nucleare: „Vă distrugem în 3 minute”

Franța „va fi alături de Finlanda și Suedia” în caz de agresiune, a arătat Palatul Elysee, după ce aceste două țări au anunțat că doresc să adere la NATO, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Orice stat care ar încerca să testeze solidaritatea europeană, printr-o amenințare sau o agresiune împotriva suveranității lor prin orice mijloace, trebuie să aibă certitudinea că Franța va fi alături de Finlanda și Suedia”, a scris președinția franceză într-un comunicat, potrivit Reuters.

„Franța își reafirmă angajamentul în temeiul articolului 42.7 din Tratatul privind Uniunea Europeană și este pregătită să consolideze cooperarea în domeniul apărării și securității cu acești doi parteneri, prin consultări strategice la nivel înalt și interacțiuni militare întărite”, a continuat Palatul Elysee.


Marea Britanie anunță că va intra în război dacă Rusia va face această mișcare…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Variola maimuței: Marea Britanie a început vaccinarea

Variola maimuței: Marea Britanie a început vaccinarea

britanicii săraci

Britanicii săraci au ajuns să meargă la McDonald’s ca să se încălzească și să se spele