Marea Britanie este în continuare cel mai mare magnet pentru imigranți, chiar dacă alte națiuni și-au deschis frontierele, arată cifrele oficiale, date publicității de The Telegraph. Numărul lucrătorilor din UE care sosesc în UK a crescut, iar cifrele din statisticile Eurostat atestă că Marea Britanie continuă să fie destinația preferată a acestora.
Statisticile au fost publicate la doar cateva zile dupa ce institutul românesc IRES estima că mai mult de 700.000 de oameni ar „năvăli” în Marea Britanie atunci când restricțiile vor fi ridicate, se mai arată în The Telegraph. De altfel, Daily Mail consideră că un sfert dintre lucrătorii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani vor căuta de lucru în Marea Britanie.
Atunci când Polonia și alte șapte țări din Europa de Est au aderat la UE au venit să lucreze în Marea Britanie mai mult de un milion de cetățeni, scrie The Telegraph. În 2012, conform Eurostat, au existat mai mult de 216.000 de cetățeni UE care lucrau în Marea Btitanie, ceea ce înseamnă o creștere de peste 10% a nivelului din 2010.
Cecilia Malmström: „Vom avea nevoie de mai multă imigrație”
Sir Andrew Green de la Migrationwatch a declarat că cifrele arată că în Marea Britanie au venit de două ori mai mulți lucrători imigranți, în comparație cu Germania, în pofida unei creșteri economice mai mici. „Este un indicator în plus cu privire la faptul că un aflux important de muncitori români și bulgari vor veni în Marea Britanie anul viitor”, a adaugat el.
Socialiștii britanici: nu imigranții sunt de vină pentru criza economică
Țări precum Spania și Irlanda, care au fost cele mai afectate de criza din zona euro, au înregistrat o scădere a numărului de lucrători imigranți, mai arată Eurostat. Aceeași sursă mai menționează că muncitorii britanici au mai multe șanse de a găsi locuri de muncă față de imigranți.