Menu
in

Influencer român din Londra, înșelat pe Internet: „Am plătit unei femei 2.000 de lire sterline pentru un transplant de rinichi”

„I-am trimis unei femei pe care am cunoscut-o online 2.000 de lire sterline să plătească pentru un transplant de rinichi, dar s-a dovedit a fi o înșelătorie”, spune Cosmin Cernica, un cunoscut influencer român care trăiește în Londra.

El a mai povestit că l-a impresionat o poveste tragică a unui follower american de pe Instagram care a spus că are nevoie urgent de bani pentru un transplant de rinichi.

Cosmin Cernica spune că a vrut să facă tot posibilul pentru a ajuta persoana respectivă.

El a fost mișcat de situația tragică a femeii și a purtat o conversație lungă cu ea pe parcursul unei seri.

„Încerc să strâng bani pentru că am niște probleme de sănătate și asigurarea mea de sănătate nu va acoperi totul – am nevoie de un transplant de rinichi”, a spus femeia, după cum a explicat Cosmin, potrivit My London.

„Îmi spunea că a avut un accident în urmă cu câțiva ani, iar acum rinichiul ei, singurul rinichi care-i mai rămăsese, nu mai funcționează bine. Încerca să strângă bani și se întreba dacă pot să ajut”, a mai spus românul de 28 de ani care locuiește în Chelsea.

Cosmin a spus că el și femeia au avut o „conversație drăguță”, în care ea a fost foarte politicoasă, iar el a simțit că „totul este atât de autentic”.

A cerut să discute cu apel video cu persoana care îi cerea bani

Femeia i-a cerut 2.000 de lire sterline pentru a-i acoperi cheltuielile medicale, explicând că, deși acest lucru nu va acoperi costul total, ea și mama ei strângeau fonduri din mai multe surse pentru.

Cosmin i-a cerut să aibă un apel video – pentru a vedea că „nu e nimic de ascuns”.

A primit un apel video pe Instagram și i s-au arătat niște documente de la medici, de la asigurări, dar pe care nu a putut să le vadă prea bine. „Nu avea multe poze pe profilul ei, dar era aceeași persoană”, a spus Cosmin.

Influencer român la Londra, peste 80.000 de followeri pe Instagram. «Am transformat un hobby în business»

Însă când femeia i-a oferit lui Cosmin detaliile pentru transfer, aceasta a oferit un alt nume decât cel pe care îl folosise pe Instagram.

«Am întrebat: „De ce ai alt nume? Care este numele tău adevărat?” și ea a spus: „Acesta este numele meu, dar [transferul este pe] numele mamei mele, astfel încât să poată retrage banii și să-i adauge pe ai tăi la banii pe care îi avem deja», ar fi explicat femeia.

Contul de Instagram a fost șters imediat ce s-a făcut tranzacția

A trimis cei 2.000 de lire sterline și nu a mai auzit nimic de la acea persoană, așa că i-a trimis un mesaj pentru a o întreba dacă mama ei a primit banii.

A avut surpriza să constate că profilul respectiv dispăruse.

Cosmin i-a cerut partenerului său să încerce să vadă pagina de Instagram din contul său, crezând că a fost doar blocat, dar profilul dispăruse complet.

„M-am simțit atât de umilit, trădat și puțin naiv în același timp”, a spus el.

Experții avertizează adesea cu privire la semnele cheie ale unei escrocherii online, dar, după cum a descoperit Cosmin, acestea nu sunt întotdeauna ușor de detectat.

Gergo Varga, Content Manager la compania de prevenire a fraudei SEON, a declarat: „De obicei, escrocii online vor încerca să insufle un sentiment de urgență în victimele lor. Acest lucru poate fi realizat prin prezentarea ca o figură cu autoritate sau ca cineva care are nevoie disperată de asistență. Lucrul cheie de reținut este să nu acționați după primul instinct, ci să vă faceți timp pentru a verifica rațional detaliile.”


…Influencer român din Londra, înșelat pe Internet: „Am plătit unei femei 2.000 de lire sterline pentru un transplant de rinichi”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version