in

Mesaj de la o cititoare nemulțumită de serviciile consulare românești din Londra

Anca Ban, o cititoare a Ziarului Românesc, ne-a scris nemulțumită de serviciile consulare ale ambasadei României de la Londra. Ea consideră că totul s-ar putea simplifica dacă solicitanții ar avea posibilitatea să plătească și să completeze formulare online. Anca Ban descrie experiența pe care o are un român care nu locuiește în Londra atunci când este nevoit să ceară un document de la consulat: o zi întreagă pierdută, stres, muncă inutilă și birocrație „românească”.

Iată ce reclamă românca:

„De ce în Anglia anilor 2014, unde poți face absolut totul online, nu pot să descarc de pe situl consulatului României procura/ împuternicirea, să o completez, să o listez, să o plătesc online ca apoi să-mi fac o programare pt o oră exactă la consulat în vederea autentificării şi semnării?”

 



„Pentru că întâi trebuie să-mi iau liber o zi de la serviciu, să aranjez cu un club să-mi ridice copiii de la şcoală, să mă opresc la bancomat să-mi iau bani cash, să călătoresc 2 ore- nu toată lumea locuieşte în londra-să ajung la consulat căutând vreun loc de parcare cu min 3,5 lire sterline / oră, să ghicesc din învălmășeala aşa numitei săli de aşteptare, la ce ghişeu să stau, să aştept vreo cel puţin o ora-doua să ajung în faţa funcţionarului, care uită să mă întâmpine cu bună ziua, care încasează SUPRA-TAXA consulară fără să spună mulţumesc.”

„Apoi urmează alte ore de aşteptare până la eliberarea procurii ce îi gata dar greşit completată de funcţionarul obosit şi stresat de prea multă agitaţie şi munca inutilă produsă de superiorul lui care în loc să fluidizeze procesul întocmirii documentelor implementând procesul online, el nu face altceva decât să urmeze birocraţia românească unde 10 persoane lucrează pentru acelaşi lucru unde unul preia documentele, altul încasează banii, celălalt redactează, unul ajuta la completare, unul o autentifica, altul o semnează, celalat o capsează, unul face copii, altul o pune la dosar şi tot aşa…”

Ce lege se încalcă dacă tu îţi plăteşti on-line procura, o completezi, îţi faci programare şi mergi pentrusemnare şi autentificare la consulat? Câte persoane ar implica asta? Notarul şi ajutorul lui? Dar câte persoane ar fi mai puţin deranjate: sute de solicitanţi, copiii lăsaţi nu ştiu pe unde, cei 10 funcţionari, vecinii secţiei consulare că nu-şi mai găsesc gardurile sprijinite de diferiţi indivizi şi tot aşa…. Oare dacă consulatul României ar căuta nişte voluntari care să ajute la diferite sarcinii nu ar găsi? Chiar nu se poate face nimic?

Mulţumesc”

Acest mesaj l-am trimis consulatului după ce mi-am petrecut o zi exact ca şi descrierea de mai sus. Sunt convinsă că sunt sute de romani care ajung să plateasc peste £200 o simplă procură, asta incluzând toate costurile adiţionale”, a declarat Anca Ban pentru Ziarul Românesc. „Mailul pe care l-am trimis dvs, ambasadei şi consulatului o să-l trimit şi ziarelor şi autorităţilor britanice. Ştiu că nu rezolv nimic, dar măcar spun ce mă deranjează.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul Irlandei și-a cerut scuze familiilor de romi cărora autoritățile le-au luat copiii pe motiv că „au ochi albaștri”

Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Wimbledon