in

Mihaela Pădure, avocat la Londra



Cititorii Ziarului Românesc pot apela de acum înainte la sfaturile avocatului Mihaela Pădure, înscrisă din 2009 în baroul londonez. Ela Pădure lucrează în prezent cu firma de avocatură Ennon & Co Solicitors şi în plus, prin intermediul firmei de consultanţă Find My Lawyer Ltd, oferă servicii de consultanţă, traducere şi contabilitate.
Cei care au nevoie de un sfat competent ne pot trimite întrebările pentru Mihaela Pădure la adresa [email protected] şi îşi vor putea găsi răspunsurile la întrebările lor în paginile ziarului.

De-a lungul experienţei sale profesionale în UK, avocatul Mihaela Pădure a asistat şi a reprezentat foarte mulţi clienţi români ori de diferite naţionalităţi în faţa instituţiilor britanice abilitate: poliţie (arestări, interviuri, audieri, recuperarea obiectelor reţinute de poliţie), la Magistrates Court, County Court (audieri, procese, aplicaţii în vederea eliberării condiţionate, divorţuri etc.), la UK Border Agency – Home Office – (aplicaţii în vederea obţinerii actelor: yellow card, blue card, work permit, rezidenţă permanentă, cetăţenie britanică etc.), la HM Revenue & Customs (aplicaţii pentru acordarea de beneficii, închideri de an financiar, înregistrări self-employed etc.), la Jobcentre Plus (aplicaţii National Insurance Number) sau la Ambasada României la Londra (servicii consulare).

Aceasta rubrică este o modalitate de a îndruma persoanele care au nevoie de asistenţă şi reprezentare juridică. Românii care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie au astfel posibilitatea să fie informaţi şi sfătuiţi de către o persoană competentă, cu experienţă, calificată ca avocat atât în Romania, cât şi în UK. «Consider că necesitatea unei astfel de rubrici este evidentă, având în vedere faptul că cititorii pot comunica cu un avocat care cunoaşte atât realităţile vieţii din România cât şi problemele care apar şi cu care se confruntă, în viaţa de zi cu zi, românii care trăiesc în UK», spune Mihaela Pădure. Am întrebat-o pe Mihaela Pădure care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un avocat: «Competenţa, profesionalismul, responsabilitatea, corectitudinea, discreţia. Dincolo de aceste atribute, indispensabile dealtfel profesiei pe care o exercit, sunt o persoană care are capacitatea de a consilia juridic potenţiali clienţi din categorii sociale variate. Avocatul este consilierul, apărătorul şi prietenul tau în domeniul juridic. Într-o exprimare simplă, ai un ajutor în plus şi un necaz mai puţin», declară avocatul.

Drepturi şi restricţii

Avocatul Mihaela Pădure recunoaşte că procesul de integrare si adaptare într-o ţară străină nu este nici pe departe unul uşor. “Am remarcat că, nu de puţine ori, românii, ca şi alţi străini, acţionează în necunoştinţă de cauză sau urmând sfaturile unor persoane neavizate, ceea ce poate duce la grave consecinţe din punct de vedere juridic şi care se resfrâng în mod direct asupra vieţii lor. De asemenea, există situaţii în care românii nu îşi exercită anumite drepturi conferite de legislaţia britanică în vigoare pentru că acestea nu le sunt cunoscute; este şi mai dificil atunci când trebuie să comunici cu instituţii sau persoane oficiale în altă limbă decât cea maternă”.

Marea Britanie este un stat de drept cu un sistem juridic care se ajustează permanent, deoarece sentinţele precedente de la Curţile Superioare au caracter obligatoriu în aplicarea legii, spre deosebire de România unde elemental primordial al legii îl reprezinta Codul (fie el Civil, Penal, Fiscal, etc.), iar practica judiciară are caracter auxiliar.

«Cei mai mulţi imigranţi au nevoie să fie îndrumaţi, cu atât mai mult imigrantul român sau bulgar care a ales să trăiască într-o ţară în care există restricţii pe piaţa muncii şi care, oficial, vor fi menţinute cel puţin până la sfârşitul anului 2011.

În actualul climat politico-economic, este puţin probabil ca noul an 2012 să ne aducă libertatea pe piaţa muncii; guvernul britanic are posibilitatea, conferită de legislaţia europeană în vigoare şi conform Protocolului, să menţină aceste restricţii pe o durată de până la şapte ani de la aderarea României la UE. Cu alte cuvinte, nu ar fi deloc surprinzător dacă românilor li s-ar oferi dreptul de a munci liber în Marea Britanie abia în anul 2014», mai spune avocatul.

O.G.

Mihaela Pădure
MD Find My Lawyer
37 Belsize Avenue
London NW3 4BN
Tel. 07788 425 984
[email protected]
www.findmylawyer.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

26 martie 2011

Restricţii pentru viitorii comunitari