Menu
in

Bătaie de joc. Pasagerii cursei de Londra-Iași, înghesuiți ca oile pentru a completa hârtiile DSP

Pasagerii cursei Londra-Iași operată de WizzAir au fost nevoiți să aștepte zeci de minute pentru a completa două hârtii de la DSP ca să poată intra în țară.

Pasagerii au așteptat înghesuiți într-un spațiu al Terminalului T3, ca inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică să le completeze hârtiile privind intrarea în țară dintr-un alt stat.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, 30 octombrie 2021, când, înainte de verificarea documentelor de identitate de către Poliția de Frontieră, 100 de pasageri au fost nevoiți să se înghesuie într-o zonă de circa 40 de metri pătrați pentru a completa documentele cerute de DSP privind venirea dintr-o altă țară în perioada pandemiei de COVID-19.

Pasagerii cursei Londra-Iași își strigă nemulțumirea

Pasagerii s-au arătat nemulțumiți, majoritatea fiind vaccinați împotriva COVID-19. La Aeroportul Iași a fost deschis și un centru de vaccinare împotriva COVID-19, scrie BZI.

Unul dintre pasagerii cursei Londra (Luton) – Iași a povestit prin ce a trecut după ce a aterizat.

„Este absurd să stăm zeci de minute la coadă, într-un spațiu atât de mic. Unii dintre noi erau cu copii, alții erau bătrâni, dar toți stăteam ca oile adunate într-un singur loc, să așteptăm să completăm două hârtii de la DSP. Păi atunci de ce ne-am mai vaccinat și de ce suntem luați în evidență? Dacă erau să ne scaneze codurile, era mult mai bine. Este inuman să aștepți atât de mult pentru două hârtii”, a spus unul dintre pasageri.

Avionul GROAZEI în Marea Britanie. Sute de pasageri care au sosit din Grecia, obligați să intre în carantină pentru COVID-19

„Te îmbolnăvești pe loc acolo, cu tot cu mască. Este o chestie total absurdă. În Anglia am cumpărat testul de a 2-a și a 8-a zi și le-am trimis prin poștă. Vin dintr-o zonă liberă într-o zonă roșie și mă iau cei de aici la împins vagoane ca să completez o hârtie, că așa este protocolul. Puteau să organizeze totul măcar într-o sală mai mare”, a spus pasagerul respectiv.

Conducerea Aeroportului spune că nu este destul spațiu

Conducerea Aeroportului Iași a precizat că spațiul este unul mic, dar că nu se poate face nimic din cauza regulii impuse de DSP. Terminalul T3 nu are suficient spațiu pentru a crea zone unde pasagerii pot fi procesați și triați medical.

„Nu avem spațiu suficient acolo, însă este o regulă impusă de DSP pentru a face triajul pasagerilor. Am observat că acolo este înghesuială, noi am pus și niște polițe pe holul de preîmbarcare pentru a face un spațiu mai larg, am pus și pixuri pentru a se completa declarațiile. Din cauza triajului DSP și al Frontierei se ajunge la o viteză mai mică de procesare a pasagerilor, iar acest lucru trebuie reanalizat, pentru că se mai stă și afară”, a menționat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Cei de la Aeroportul Iași au spus că vor să extindă zona de triaj pentru pasagerii veniți din curse externe, zonă ce va fi lipită de terminalul T3.


Bătaie de joc. Pasagerii cursei de Londra-Iași, înghesuiți ca oile pentru a completa hârtiile DSP

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.3]
Exit mobile version