in

“Fitnessul, cea mai bună investiție”Nicoleta Maita a renunțat la toate formulele învățate în facultatea de Matematică- Fizică în favoarea uneia care nu-ți albește părul înainte de termen în spatele unei catedre. Imediat după încheierea studiilor din țară, a plecat în UK, unde, de când a devenit Personal Trainer în fitness, se confruntă cu o ecuație care are o singură necunoscută: cum să fii mereu într-o formă fizică de invidiat.

Nicoleta a ajuns în Londra în februarie 2007, la 23 de ani, de îndată ce a terminat facultatea la Brașov. A lucrat un an ca au pair, apoi, pasionată de sport, a decis să-și construiască o carieră în fitness. “Întotdeauna am fost implicată în sport, încă de mică, întâi în atletism, mai târziu în handbal, ca mai apoi să devină o pasiune a mea să merg la sală și să fac sportul parte din viața mea. Dorința de a deveni instructor de fitness a fost firească”, povestește Nicoleta.

A făcut un curs de specialitate și a început să lucreze ca fitness instructor, a continuat ca fitness manager, iar anul acesta a devenit Personal Trainer. “Tot ce mi-am propus pe plan profesional am reușit să realizez”. Următorul pas pe care vrea să-l facă e să-și deschidă propriul studio/mini gym, în următorii 2-3 ani. Până atunci nu se desparte de sala din Hendon, unde lucrează, evadând doar arareori, când vremea londoneză îi permite, pentru antrenamente în parcuri.

Vremea e, din spusele Nicoletei, și unul dintre factorii pentru care londonezii merg atât de des la sală și cea care convinge din ce în ce mai mulți români să apeleze la un instructor de fitness.

“Londonezii sunt conștienți de importanța sportului în viața lor, în special pentru că obezitatea este o problemă îngrijorătoare în UK. Ca dovadă, la 6.30 dimineața, când sălile se deschid, vezi cel puțin 20 de oameni intrând în sală pentru un antrenament înainte de a se duce la lucru. Noi, românii, începem de asemenea să devenim conștienți de beneficiile sălilor, deoarece vremea de aici nu ne permite să facem destulă mișcare în aer liber. Am lucrat în câteva săli de când am devenit fitness instructor și am fost plăcut surprinsă să văd că românii încep să folosească sălile din ce în ce mai mult. Pe cei mai mulți compatrioți i-am întâlnit în sala din Edgware, unde am lucrat în 2011 și în Hendon, unde lucrez în acest moment ca Personal Trainer”, spune Nicoleta.

Nevoia de mișcare

În fitness nu trebuie să vezi doar o soluție pentru a slăbi. “Eu cred că noi toți avem nevoie de mișcare și sport, atât pentru a ne păstra într-o condiție fizică bună, cât și pentru a ne ajuta să lăsăm la o parte stresul de zi cu zi. Cel mai important este să vrei să faci o schimbare și să cauți o sală aproape de tine, ca să nu ai scuza că trebuie să călătorești până la sală și înapoi”, spune aceasta. E bine să încerci să mergi la sală împreună cu un prieten pentru a avea companie și sprijin, deși majoritatea sălilor în Londra au clase incluse în abonamentul de membru, ceea ce elimină elementul de singurătate.

Despre costuri, Nicoleta spune că nu trebuie lăsate să stea în calea stării de bine pe care o poți câștiga din dezvoltarea acestui obicei. “Majoritatea sălilor taxează între 45- 90 lire pe lună, în contracte pe durată de la 3 luni la 1 an. Prețurile depind de ce sală alegi și de facilitățile acesteia, majoritatea având piscine și studiouri cu clase incluse în membership.”

Indiferent, însă, dacă alegi un abonament mai ieftin sau unul mai scump, prețul plătit merită, fiind “ceea mai bună investiție pe care un om poate să o facă: în propria sănătate”.

Sfaturile trainerului:

Prima vizită

Dacă mergeți la sală pentru prima oară, cereți unui instructor să vă prezinte sala și să vă arate cum trebuie folosit echipamentul de fitness. Majoritatea sălilor acordă noilor membri un slot de o oră cu un fitness instructor, în care e creat un program personalizat menit să-i ajute pe aceștia să se acomodeze cu sala.

Program

Timpul petrecut la sală depinde de 2 lucruri: condiția fizică și timpul liber pe care fiecare îl poate dedica. Un program de o jumătate de oră până la o oră, de 2-3 ori pe săptămână, este suficient pentru un antrenament care să te facă să vezi schimbări în aspectul fizic și nu numai.

Contact Nicoleta Maita tel: 0790 203 1841

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Chef Loredan, bucătarul cu tricolor care a gătit pentru Gordon Ramsay

Închiderea granițelor