in

Românii, nemulțumiți de medicii din Marea Britanie: «M-au chinuit prin spitale»…«Sunt înapoiați…»

Mulți români stabiliți în Anglia se plâng de faptul că medicii din spitalele britanice nu îi tratează cum trebuie, motiv pentru care trebuie să se întoarcă în România ori de câte ori au probleme de sănătate.

Adriana Manolescu este o femeie care locuiește în Liverpool și care s-a confruntat cu dificultatea de a merge la medicii din Anglia, scrie bzi.ro.

Românca spune că serviciile medicale care i s-au oferit au fost cel puțin nesatisfăcătoare. După ce a fost descoperită cu noduli la sân, nu a primit niciun diagnostic propriu-zis, motiv pentru care a decis să se reîntoarcă acasă, pentru a fi tratată de medicii români.Mai mult decât atât, fiul femeii suferea de o alergie severă, căreia medicii din Anglia nu i-au putut depista cauzele. A primit un răspuns care avea să o motiveze din nou să plece în România pentru a căuta rezolvarea problemei.

„Noi locuim în Liverpool. Sistemul medical de aici este mult mai sărac decât cel din Londra. Am încercat să facem niște teste de alergologie pentru băiat și ni s-a răspuns că nu au un centru de alergologie aproape.

Aproape însemnând în Liverpool, iar orașul este mare. Anul trecut am avut nodul la sân. Nu mi-au dat un diagnostic propriu-zis și m-au chinuit prin spitale, până m-am decis să mă întorc în România. Mi se par înapoiați în unele situații. Un exemplu concret este că nu cântăresc copiii, nu îi consultă și nu primesc aceeași atenție ca la noi în țară. Sunt foarte nemulțumită. Acum, soțul meu are probleme la ficat, se ocupă de el cât de cât, dar nu ne oferă prea multe informații. Nu știm prea multe”, încheie Adriana Manolescu.
Român înjunghiat în noaptea de Înviere, în Wolverhampton

Regretatul creator de modă Răzvan Ciobanu a vrut să fie designer în Londra. „Mi se spunea că sunt supracalificat”