Alex ”Bodyhammer” Bublea a devenit campion mondial la muay thai în Roar Combat League. Timișoreanul a plecat în urmă cu aproape 6 ani la Londra cu câteva sute de lire în buzunar și un singur gând, acela de a-și urma propria cale, indiferent de greutăți. Visul său a început să prindă contur. Mai puțin cunoscut în țară, bănățeanul e văzut ca un star în plină ascensiune peste Canalul Mânecii.
Povestea lui Alex începe în zona ”Dacia” din Timișoara. Pasionat de jocuri video acesta dorea să ajungă un erou pozitiv, precum personajele preferate. ”În viața reală această cale era cea mai aproape de acel ideal. Mai mult, eram «bullied» ca și copil. Doream să câștig respect”, povestește sportivul și într-un clip de promovare din Marea Britanie. El a urmat Liceul ”Henri Coandă” și se pregătea cu Remus Ștefan la ”Jean Luis Calderon”. A mers apoi la o cunoscută sală și club sportiv din oraș, dar tânjea după altceva, scrie pressalert.ro
”Simțeam că stagnez în România, mergeam la sală cu sila, la un moment dat și mă forțam să fac asta, ca să ies cumva din anonimat, dar nu mai progresam în ritmul dorit. Iubita mea, fiind în Italia, a vorbit cu antrenorul Alfio Romanut, chiar antrenorul campionului italo-armean Giorgio Petrosyan, să merg să ma antrenez la el”, spune Alex Bublea despre primele gânduri legate de plecare.
Romanut l-a plăcut, însă i-a spus că-i trebuie o sumă de bani până îi găsește meciuri și sponsori. ”Am decis să vin în Anglia, să muncesc, să fac bani mai repede. În România îmi mergea bine, lucram în vânzări la o firmă importantă, dar aveam deja 22 de ani si nu mai aveam timp de pierdut”, explică Bublea. În Londra a plecat fără susținere, doar cu cele 430 de lire sterline economisite în buzunar. S-a întâlnit aici cu un fost partener de antrenamente, care l-a îndreptat spre sala în care se pregătește și azi. Deși inițial privea totul cu scepticism, ca o soluție temporară, antrenorul și managerul său, Christian Knowles, l-a sprijinit. Și a scos la iveală stilul său, unul care se apropia tot mai mult de muay thai, disciplină lipsită de specialiști în România. ”Motiv pentru care apăreau discrepanțe între instrucțiunile antrenorilor români și performanțele mele”, completează Alex.
La Knowlesy Academy, fostă Minotaur Gym, în nordul Londrei, Alex Bublea a fost mai întâi un simplu pupil. Înainte să-și dobândească supranumele de ”Bodyhammer” acesta avea și un job extenuant, în paralel. Parcurgea zeci de kilometri pentru a ajunge la antrenamente. ”Am inceput să îmi iau cât mai în serios rolul la sală, să îmi fac un nume din ce în ce mai cunoscut și, la un moment dat, a trebuit să renunț la job”, subliniază timișoreanul. Alex nu s-a ferit de munca de jos, o zi de lucru putea însemna, adunat, descărcarea mărfurilor de câteva tone, pe parcursul a 11 ore. ”Și aici trebuie să treci prin aceleași greutăti ca și în România…
Ce am învățat eu aici a fost disciplina pe care mi-o doream pentru a ajunge la cel mai înalt nivel din lume. Restul nu a mai contat, că dorm în stradă, că nu am ce mânca… Eu am venit furios, crezând ca sunt foarte bun, fiind bun în România, și că îi voi nimici pe toți …am pierdut primele trei meciuri. A fost foarte dureros… Acum sunt sportiv profesionist și antrenor personal”, a adăugat Alex Bublea. De la amatori, timișoreanul a parcurs toate categoriile, ajungând acum un sportiv de top mondial, A+.
La fel ca alți români din diaspora, Alex Bublea s-a confruntat la rândul său cu probleme legate de discriminare. ”Acum cinci ani, când spuneai cuiva că ești român, se uitau strâmb la tine și nu a fost deloc un sentiment plăcut. Încercam să îmi ascund naționalitatea cât puteam, de aceea am învățat foarte bine accentul britanic. Acum, in schimb, cam toți românii buni progreseză și am câștigat altă reputație în UK. Românii sunt printre cei mai buni muncitori, IT-iști și sportivi”, spune Alex. Originea sa are în prezent aspecte pozitive.
”Acum, în fiecare zi vin români la mica noastră sală, să intrebe cine e Alex Bublea și daca il pot vedea la meci live, ceea ce e o plăcere, o onoare chiar. Pentru prima dată de când sunt aici, începem să ne unim și sa ne susținem, acum, faptul că sunt român, îmi oferă o audiență mult mai mare”, a conchis Alex ”Bodyhammer” Bublea pentru pressalert.ro
Alex Bublea e focusat 100% pe viitor și vorbește despre convingerile sale puternice. Sportul e doar un capitol din viața lui, dar unul în care își dorește să fie ”the best!”. ”Scopul meu în acest sport este să fiu cel mai bun luptător „stand up” (adică fără lupte la sol) din istorie, neconstestat, nu cel mai bun din generația mea, ci cel mai bun ever! După care primul capitol din viața mea se va încheia și voi trece la altele, mai mărețe. Modelul meu era Michael Schumacher, acum e Alex Bublea, persoana din viitor care vreau să devin”, specifică timișoreanul din Londra.
”Bodyhammer” are propriul său ”cod”, unul dur, din care ne-a împărtășit câteva vorbe alese, sfaturi mai puțin întâlnite din partea unui tânăr sportiv, fie el și de top: ”Pentru cine e ținut pe loc de anturaj, familie, societate, religie și așa mai departe, si are nevoie de un umăr pe care să plângă …nu e al meu, trebuie să renunți la toate astea, nu mai ai nici un prieten, decât cei care aleargă în aceeași direcție cu tine. Familia este un cuvânt depărtat, folosit o dată la două săptămâni, societatea este mediocră și un impediment, religia și naționalismul sunt doar afaceri și creează discrepanțe intre oameni. Așa că renunțați la ele toate și urmariți-vă scopurile proprii fără să vă lăsați manipulați sau in orice fel afectat de mediul înconjurător”.
Sursa: Pressalert.ro
Foto: Facebook – Alex “Bodyhammer” Bublea
CITITI MAI MULT:
Povestea unui tânăr inginer român din UK care luptă împotriva cancerului
Povestea unui român din UK: “Am fugit de dictatură, am studiat la Oxford şi am propria afacere”