in

Serviciile unui event planner, între 400 și 2.500 lire



Când trebuie să organizezi un eveniment, o nuntă sau un botez, și nu știi de unde să începi, ce detalii să stabilești mai întâi, ce locație să alegi, în ce colț al mesei să o pui pe mama soacră, un coordonator de evenimente te poate scăpa de multă bătaie de cap. Constance Vintilă, wedding planner în Londra, povestește despre rolul acestei profesii și despre beneficiile pe care le oferă serviciile unui coordonator de evenimente cu experiență.

Primul lucru pe care-l remarci la Constance Vintilă e entuziasmul cu care vorbește despre meseria sa. Pasiunea pentru event planning și-a descoperit-o în România, unde s-a ocupat ani buni cu organizarea, coordonarea și decorarea evenimentelor: târguri, expoziții, lansări de carte și petreceri private, nunți și botezuri. Când s-a mutat în Londra nu s-a gândit nicio clipă să facă altceva.

“În UK am venit să fac exact această muncă, fiindcă e pasiunea mea și o fac cu profesionalism și creativitate. Nu mă pot imagina făcând altceva. E o dragoste pe care mi-am descoperit-o cu foarte mulți ani în urmă, când am început crearea de obiecte decorative, în special suveniruri, cu care am avut și câteva expoziții în București și în alte orașe din țară. De la suveniruri și până la realizarea decorurilor de nunți, pentru evenimente în general, nu a mai fost foarte mult. Așa am descoperit munca de wedding planner, care pentru mine a fost o adevărată provocare, iar mix-ul dintre cele doua meserii e munca care mi se potrivește perfect”.

Evenimentul perfect

Constance spune că serviciile unui wedding planner se adresează tuturor celor care își doresc un eveniment personalizat, decorat cu profesionalism și creativitate și că din ce în ce mai mulți tineri apelează astăzi la astfel de servicii. “Serviciile unui wedding planner sunt ideale pentru cei care își doresc o nuntă perfectă”, spune Constance, care, de când e în Anglia, a coordonat petreceri atât pentru români cât și pentru greci, turci, polonezi sau lituanieni.

“Înainte de a face o alegere este bine să știi care sunt atribuțiile unui coordonator de evenimente sau event planner. Astfel poți afla și de ce e recomandabil să alegi un profesionist… Un excelent organizator de evenimente trebuie să fie creativ, bun negociator și proactiv.

Abilitățile organizatorice sunt obligatorii, pentru că un asemenea job presupune demersuri înainte, în timpul și după eveniment (clienți, furnizori, locație, catering, decor, sonorizare, transmiterea de oferte, actualizarea bazei de date etc). Pe lângă activitățile de gestionare ale unui eveniment, în lista de responsabilități sunt și acelea de promovare, aici fiind implicată creativitatea. Organizatorul de evenimente face, de asemenea, multă muncă de client service – de aceea și abilități precum spiritul de negociere, proactivitatea și răspunderea îi sunt necesare”, povestește aceasta.

Fără stres

Practic, alegerea coordonatorului rămâne în acest context primul și ultimul factor de stres, restul grijilor, precum fuga după locații, furnizori, menuri, decoruri, invitații, devenind responsabilitatea plannerului.

Constance mai spune că un organizator trebuie să adune elementele necesare pentru eveniment și să le coordoneze perfect în timp record. “Coordonatorul trebuie de asemenea să cunoască tradițiile, protocolul și eticheta din ziua nunții. Acesta alcătuiește împreună cu clientul lista de cheltuieli, desfășurătorul și împreună trebuie să găsească soluții la orice dorință sau problemă care pot interveni pe parcurs.

Un alt aspect pe care coordonatorul trebuie să-l controleze cu măiestrie e să aibă competența de a recomanda decorațiunile, florile, prestatorii de servicii, localurile și saloanele pentru eveniment, astfel încât clientul să evite negocierile neplăcute, să scutească bani și timp, iar singura grijă rămasă să fie aceea de a se bucura la maximum de eveniment”, subliniază wedding plannerul, care s-a specializat și în domeniul aranjamentelor florale pentru evenimente.

Costuri

Nici partea financiară nu-și mai găsește locul la capitolul griji, pentru că, pe lângă faptul că event planner-ul va găsi furnizorii cu cel mai bun raport preț calitate, costul organizatorului e unul pe care și-l poate permite multă lume. Constance spune că a avut evenimente cu buget stabilit de client, dar și evenimente cu buget “deschis”, iar, “cu aproximație, sumele variază între 400 și 2500 de lire”, în funcție de numărul de invitați și locație.

Aceasta mai povestește că, de când e în UK, acest job i-a oferit multe experiențe memorabile, dintre care se detașează coordonarea unui eveniment la care au participat circa 250 de persoane. “A fost un proiect provocator datorită timpului scurt pe care l-am avut la dispoziție, dar și datorită complexității serviciilor cerute de client. În final, a fost o experiență din care eu am avut de învățat și pe care clienții au apreciat-o foarte mult”, își reamintește Constance, care acum își dorește să deschidă și un restaurant care să găzduiască doar evenimente.

Pentru serviciile unui wedding planner profesionist o puteți contacta pe Constance Vintilă pe email: [email protected] sau la numărul de telefon: 07864384996.

constanceweddingplanner. blogspot.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un copil de 11 ani s-a sinucis de dorul mamei sale, plecate la muncă în străinătate

La mulţi ani de 1 Martie!