Menu
in

Un şofer român a murit de COVID-19 la Londra. «Nu mă mai întorc», a spus bărbatul după ce a transmis familiei PIN-urile de la carduri

Şofer român răpus de coronovirus la Londra. Nicu Enciu a plecat în Marea Britanie în căutarea unei vieţi mai bune pentru soţia şi fiicele sale. În ultimii patru ani, brăileanul de 52 de ani a lucrat ca şofer de autobuz în partea de sud a Londrei, o muncă pe care o iubea.

A fost mentor pentru şoferi mai tineri, iar în Brăila sa natală , Nicu (52 de ani) a petrecut mai mult de 20 de ani lucrând ca pompier. „A salvat nenumărate vieţi”, a declarat cu durere Gherghina Enciu, soţia lui Nicu, pentru cotidianul Daily Mirror.

În urmă cu două săptămâni, Nicu a murit singur în spitalul din Londra unde fusese internat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Şi-a sunat soţia şi fiicele din România pentru a-şi lua rămas bun. El a dat familiei sale codurile PIN pentru cardurile sale bancare într-un apel final emoţionant, după ce i s-a spus că va fi conectat la un ventilator mecanic. „Mă duc la terapie intensivă şi nu mă mai întorc“, i-a spus soţiei sale la telefon.

Omagiu de la primarul Londrei

Noaptea trecută, Sadiq Khan, primarul Londrei, i-a adus un ultim omagiu.  „Sunt devastat să aud că Nicu Enciu şi-a pierdut viaţa în mod tragic după testarea pozitivă pentru coronavirus”, a spus el.

„La fel ca tata, s-a mutat în oraşul nostru în căutarea unei vieţi mai bune şi i-a plăcut să lucreze ca şofer de autobuz în sudul Londrei. Nu pot să nu mă gândesc la similitudinile dintre viaţa lor şi cum ar fi putut fi tata sau colegii sau prietenii săi. Toţi lucrătorii noştri eroici ai transporturilor ale căror vieţi au fost reduse sunt în permanenţă în gândurile mele. Voi continua să fac absolut tot ce pot pentru a păstra lucrătorii în transport şi pasagerii în siguranţă”, a declarat primarul Londrei.

Soția lui Nicu Enciu, șoferul român de autobuz din Londra ucis de coronavirus: „Un tată extraordinar, făcea orice pentru fetițele lui”


Moartea lui Nicu vine pe fondul temerilor crescânde ale şoferilor de autobuz, în condiţiile în care se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de decese în rândul lucrătorilor din  transporturi. Mai mult de 29 dintre aceştia, inclusiv 23 de şoferi de autobuz, au murit în ultimele săptămâni după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

Primarul Londrei a solicitat Guvernului britanic să introducă obligativitatea folosirii măştilor pentru persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun, astfel încât şoferii şi pasagerii să fie protejaţi.

Ambasada României – mesaj de condoleanțe pentru șoferul de autobuz român mort de Covid-19 în Londra

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version