in

5 motive pentru care România e cunoscută în întreaga lume

5 motive pentru care România e cunoscută în întreaga lume

Când sunt întrebați de România, străinii au câteva lucruri care le vin cel mai adesea în minte. Noi le-am selectat pe cele mai frecvente cinci și vi le vom prezenta în rândurile următoare.

1. Nicolae Ceaușescu

Străinii sunt captivați de povestea fostului președinte al României, de Revoluția din 1989 și de felul în care românii trăiau în acele vremuri. De altfel, mulți străini care vin în România fac tururi speciale pentru a afla cum era viața în comunism, vizitează locuința fostului președinte și încearcă să afle cât mai multe lucruri. Nicolae Ceaușescu a fost președintele României între 29 aprilie 1974 și 25 decembrie 1989.

2. Legenda lui Dracula

Este una dintre cele mai celebre din Europa și străinii obișnuiesc mai tot timpul să facă legătură între România și Dracula. Au avut și multe surse de inspirație, ținând cont de numeroasele filme și seriale care încă se difuzează despre acest personaj legendar. În plus, Dracula este un personaj prezent și în multe jocuri, unul dintre ele fiind disponibil pe casino NetBet. Acesta a fost lansat de compania NetEnt în 2015, iar printre simboluri îi mai regăsim, pe lângă Dracula, pe un cerșetor, un bețiv și o doamnă. Și datorită mitului lui Dracula o mulțime de turiști ne vizitează anual țara, excursiile la Castelul Bran fiind în topul preferințelor pe care aceștia le au.

3. Simona Halep e cea mai constantă tenismenă din ultimii 7 ani

Jucătoarea din Constanța este cu siguranță cel mai bun sportiv pe care România l-a avut în ultimul deceniu și unul dintre cei mai buni din istorie. Simona Halep a stat timp de 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA, iar din ianuarie 2014 nu a mai ieșit din top 10, o performanță unică în actuala generație a tenisului feminin. De asemenea, Simona Halep mai are în palmares două turnee de Grand Slam, unul la Roland Garros 2018, după o finală cu Sloane Stephens, și altul la Wimbledon 2019, după o finală cu Serena Williams. În prezent, Simona Halep ocupă locul 2 WTA și a revenit pe teren cu succes, printr-un titlu câștigat în turneul WTA de la Praga, din luna august. Simona este și un caracter deosebit, lucru remarcat de nume importante din tenisul mondial precum Martina Navratilova, Chris Evert și Mats Wilander.

4. Transfăgărașan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa

Străinii care au văzut imagini cu acest drum au vorbit tot timpul la superlativ despre el. Iar cei care l-au și străbătut au fost de-a dreptul captivați. Este și cazul britanicilor de la Top Gear, care au spus că este cel mai spectaculos drum pe care au fost vreodată. Inaugurat în 1974, Transfăgărașanul măsoară 91 de kilometri pe porțiunea de la barajul Vidraru până la Cărțișoara. Drumul este foarte spectaculos și, cu cât urci, peisajele devin de-a dreptul minunate.


5. Casa Poporului

Fiind una dintre cele mai mari clădiri din lume, nu avea cum să treacă neobservată printre străini. Are o lungime de 270 de metri, o lățime de 240 de metri, o înălțime de 86 de metri și 92 de metri sub pământ. În prezent, aici se află Palatul Parlamentului. Sunt 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Casa Poporului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, dar și cea mai scumpă clădire administrativă și cea mai grea din lume. Tururile cu Casa Poporului sunt extrem de populare printre turiștii străini, iar prețul pleacă de la 10 lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, iar interesul este foarte mare.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Fată de 16 ani, violată într-un hotel din centrul orașului Liverpool. Arestați șase tineri cu vârste între 18 și 20 de ani

Parcarea pe trotuare ar putea fi interzisă în toată Anglia. Amenzi usturătoare