Menu
in

Afaceristul Puiu Popoviciu a pierdut definitiv 224 de hectare de teren în București. Condamnat la 7 ani de închisoare în România, Popoviciu trăiește la Londra

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare în 2007, a pierdut definitiv 224 de hectare, terenurile unde se construite magazinul Ikea, Mall Băneasa și Ambasada SUA în România.

Înalta Curte a respins, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel și Diaconescu Ștefan şi de părțile responsabile civilmente Băneasa Rezidențial SRL, Băneasa Business & Technology Park SA şi Băneasa Investments SA împotriva aceleiași sentințe penale, informează Adevărul.ro.

Puiu Popoviciu a pierdut definitiv 224 de hectare

Sentința e definitivă și înseamnă confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care sunt construite magazinul Ikea, mallul Băneasa și Ambasada SUA.

În dosarul Băneasa, Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de detenție efectivă, în august 2017 pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită.

Puiu Popoviciu vinde 2,4 hectare de teren în București către London Partners

Firma pe care el o controla, Băneasa Investments SA, a luat un teren de 224 de hectare de la fosta Fermă Băneasa evaluat la un dolar metrul pătrat, în condițiile în care prețul real era de aproximativ 150 de euro. Pe acest teren se află acum mall-ul Băneasa Shopping City, dar și Ambasada Statelor Unite.

Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul adus este de aproximativ 1 miliard de lei: mai exact, un prejudiciu de 335.387.260 de lei adus statului român, la care se adaugă alți 619.472.218 lei, prejudiciu adus Universității de Științe Agronomice.

Puiu Popoviciu a fost reținut la Londra în 14 august, anul trecut, după ce s-a prezentat împreună cu un avocat la poliție, după ce fusese localizat de polițiștii români.

Ulterior, el a fost pus în libertate în schimbul unei cauțiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brățară electronică de supraveghere.

Exclusiv/ Cristian Sima: “Diaspora este controlată. Securiştii lui Ceauşescu, activi în străinătate”

De asemenea, el este obligat să se prezinte 3 zile pe săptămână la o secție de politie din Londra. În 17 august 2017, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că magistrații Curții de Apel București au trimis autorităților judiciare din Marea Britanie mandatul european de arestare pe numele lui Puiu Popoviciu, ceea ce înseamnă că acestea au fost sesizate și vor decide în consecință.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version