in

Alina Gorghiu cere linie verde telefonică pentru românii din Marea Britanie

Copreședintele PNL Alina Gorghiu i-a transmis luni, 27 iunie, o scrisoare premierului Dacian Cioloș, prin care îi cere să deschidă o linie verde telefonică pentru românii din Marea Britanie, în cazul în care aceștia au incertitudini și întrebări în urma Brexitului, relatează Agerpres.

“După cum știm cu toții, pe 23 iunie, Marea Britanie a optat pentru părăsirea UE, stârnind îngrijorări în întreaga Uniune Europeană, inclusiv în România. Pentru conaționalii noștri care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, îngrijorările sunt, însă, și mai mari. Ei au incertitudini și întrebări personale în noua situație, iar acum e momentul ca statul român să arate că este alături de ei. Vă solicit, de aceea, domnule prim-ministru, să faceți demersurile necesare pentru ca România, prin Ministerul Afacerilor Externe, să deschidă foarte rapid o linie verde telefonică pentru românii din Marea Britanie”, a scris Gorghiu în scrisoarea către Cioloș.

Ea mai susține că este necesar ca românii să aibă la dispoziție un număr de telefon pentru a putea cere lămuriri sau sesiza eventuale abuzuri cu care se confruntă.

 

“În aceste zile și săptămâni, consider necesar că acești concetățeni ai noștri să aibă un număr de telefon unde să poată suna și cere lămuriri în legătură cu drepturile lor, dar și să poată sesiza eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă. Există în trecut, din păcate, destule exemple de tratament incorect al statului român în raport cu diaspora. România are acum ocazia, prin Guvernul ei, să dea un exemplu de receptivitate și înțelegere pentru românii din străinătate, din Marea Britanie”, a spus Gorghiu.

Dosarul votului din diaspora, îngropat de parlament. Corlățean scapă basma curată

Organizaţii PNL din Spania şi Italia își declară INDEPENDENŢA faţă de Bucureşti. „S-au promovat incompetenţi care şi-au demonstrat impotenţa”

Legea votului prin corespondență, ADOPTATĂ doar pentru alegerile parlamentare. UDMR a părăsit sala

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Casele de schimb valutar din toată lumea refuză să schimbe lirele turiștilor britanici

Aniversarea de 70 de ani a lui Freddie Mercury va fi celebrată printr-o sărbătoare măreaţă în Montreaux