Cunoscutul percuționist constănțean Corneliu Stroe a încetat din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 67 de ani, în urma unui infarct, scrie telegrafonline.ro. Muzicianul era cunoscut cu afecțiuni medicale grave.
Un profesionist desăvârșit, inovativ, care a dus jazz-ul pe culmile Europei, aplaudat și ovaționat ani la rând de iubitori ai genului, cu două albume scoase la Londra (în 1985 și 1986), unul în Germania și unul în România cu trupa Creativ (1991), Corneliu Stroe a colaborat cu binecunoscutul Harry Tavitian timp de 30 de ani, se arată pe pagina Neptun TV.
De formație profesor de istorie, Corneliu Stroe a participat chiar și la săpăturile arheologice de la termele romane, a fost printre cei care au scos ruinele vechiului Tomis la suprafață.
“Muzica m-a ajutat să trec frumos prin viață, m-a încântat. Pentru mine muzica – jazz-ul, rock-ul, mi-a jalonat cele mai importante momente ale vieții începând cu studenția, căsătoria, pe soția mea, care a murit anul trecut, am cunoscut-o cu Beatles… Muzica îți creează stări speciale, trimiteri în timp, te eliberează de stres. Pe mine muzica mă însoțește oriunde și m-a făcut un om care ajuns la pensie, nu pot trăi din ea. Sunt prea tânăr pentru vârsta mea, este sloganul meu. Voi bate toba cât voi putea, merg încă în turnee deși am avut o operație de by-pass. Eu m-am născut sub semnul tobelor”, declara Corneliu Stroe în urmă cu doi ani într-un interviu pentru voceaconstantei.ro.