in

Interpelare în Parlament privind activitatea secțiilor consulare ale României în U.E. și Marea Britanie

Solicitare de informații privind activitatea secțiilor consulare ale României în U.E. și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Deputatul PNL de diaspora, Valentin FĂGĂRĂŞIAN, a depus o interpelare în Parlament, adresată noului ministru al afacerilor externe, Luminița-Teodora ODOBESCU
Deputatul precizează că interpelarea survine datorită ”multor aspecte care necesită îmbunătățiri structurale”pentru îmbunătățirea serviciilor consulare.
Iată mai jos textul interpelării.

Interpelare în Parlament privind activitatea secțiilor consulare

Stimată doamnă ministru,

În primul rând, vă felicit pentru învestirea în funcția de ministru al afacerilor externe și îmi exprim speranța că profesionalismul demonstrat al domniei voastre va contribui la îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor români aflați în afara frontierelor țării.

În calitate de deputat, reprezentând circumscripția electorală pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării, am depus eforturi pentru îmbunătățirea serviciilor consulare ale României și pentru creșterea gradului de digitalizare a serviciilor consulare. Cu toate acestea, mai sunt încă multe aspecte care necesită îmbunătățiri structurale.

În acest sens, vă solicit, doamnă ministru, următoarele informații:

  • O situație care să reflecte numărul de acte/audiențe/probleme soluționate de către fiecare secție consulară a României în statele membre U.E. și în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pentru perioada 1 iulie 2021 – 1 iulie 2023.
  • Numărul de angajați pentru fiecare secție consulară a României în statele membre U.E. și în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pentru perioada 1 iulie 2021 – 1 iulie 2023.
  • Durata medie de soluționare a solicitărilor cetățenilor români pentru pentru fiecare secție consulară a României în statele membre U.E. și în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pentru perioada 1 iulie 2021 – 1 iulie 2023.

Solicit formularea răspunsului în scris.
Vă asigur de înalta mea apreciere,

Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN
Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4]

Memoriile prințului Harry ”cea mai aruncată carte a verii”

Memoriile prințului Harry, ”cea mai aruncată carte a verii”, sute de exemplare aruncate de turişti pe plaje sau hoteluri

Activistul Just Stop Oil a fost lovit pe Earl's Court Road

Un videoclip șocant arată cum un activist Just Stop Oil este lovit cu piciorul în cap de un „șofer furios”