in

Iohannis, despre Brexit: Este un interes reciproc ca UE şi Marea Britanie să menţină o relaţie cât mai apropiată

Este un interes reciproc ca Uniunea Europeană și Marea Britanie să mențină o relație cât mai apropiată după Brexit, a declarat, joi, 29 septembrie, președintele Klaus Iohannis.

“Este important ca procesul de negociere să fie gestionat prin dialog incluziv, de o manieră transparentă, ordonată, predictibilă“, a spus Iohannis, la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la București, potrivit RTV.

Șeful statului a arătat că Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de provocări — migrația, terorismul, Brexitul, afirmând că la acestea se adaugă o nouă provocare, ”poate nu la fel de vizibilă, dar la fel de importantă: tentația populismului și a extremismului, a discursului radical și intolerant”. 

“Pentru acestea trebuie să găsim răspunsurile cele mai potrivite. (…) Credem în proiectul european, care asigură pacea, democrația și securitatea popoarelor noastre. (…) UE este în primul rând o uniune a valorilor. (…) Cea mai mare greșeală pe care o putem face este să credem că ele sunt de la sine înțelese, că nu mai sunt necesare dezbaterile ideologice și de principiu. Noi toți cei care credem în libertate și demnitate umană, în democrație, domnia legii și stat de drept, care punem preț pe respectul tradițiilor, dar și pe solidaritate și toleranță nu putem permite o criză a valorilor, nu putem risca nicio clipă ca ele să fie puse sub semnul întrebării. Cred că este o provocare și, în același timp, un obiectiv pentru noile generații de lideri politici, în mod deosebit pentru principalele familii europene, să mențină și să cultive atașamentul cetățenilor față de proiectul european”, a spus președintele Iohannis.

Iohannis trăiește în altă lume? «Cetățenilor din UE nu le-a mers niciodată așa de bine ca acum»

Ambasadorul Mihalache, audiat de parlamentarii britanici: „statutul românilor în această ţară o temă prioritară”

Audio – Ambasadorul Mihalache, limbaj de cartier: „Du-te dracu, de unde știi tu că-s umiliți (românii din Marea Britanie – n.red.)?

Guvernul britanic îi liniștește pe cetățenii UE. „Nu trebuie să vă înregistrați pentru a locui aici”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste 750 de posturi vacante la Poliţia de Frontieră Română. Vezi care sunt condiţiile de angajare!

Gimnasta Cătălina Ponor candidează pentru PSD la parlamentare