in

Theresa May declanșa Brexitul, prinţul Charles era decorat cu “Steaua României” la Cotroceni


Prinţul Charles a ajuns miercuri, 29 martie la Bucureşti, pentru o vizită oficială de trei zile în România, în cadrul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu membri ai unor organizaţii neguvernamentale.

În timp ce Europa primea scrisoarea de ”divorţ” a Regatului Unit, Prinţul Charles era decorat de preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele l-a decorat pe moştenitorul Casei Regale Britanice cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Mare Cruce, “în semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.“Am plăcutul prilej de a recunoaşte în mod oficial şi de a onora activitatea desfăşurată de Alteţa Voastră în şi pentru România. Începând cu anul 1998, când aţi efectuat prima vizită oficială în România, aţi păşit aproape în fiecare an în această ţară a noastră, pentru care nutriţi o aleasă afecţiune. Aţi făcut lucruri admirabile şi aţi fost un excelent promotor al imaginii României în lume. Astăzi, recunoaştem implicarea Voastră angajată în proiectele derulate în România, atenţia pe care o acordaţi dezvoltării comunităţilor locale, interesul pentru prezervarea patrimoniului şi a tradiţiilor româneşti, precum şi pentru păstrarea frumuseţilor naturale unice ale ţării noastre. Rezultatele obţinute în activităţile Voastre caritabile demonstrează nu doar vocaţie, ci şi dedicaţie. Sunteţi o sursă de inspiraţie pentru tineri în apărarea valorilor pe care se bazează armonia socială şi dezvoltarea durabilă”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că ştie mulţi străini atraşi de România şi de frumuseţea ei, dar că ceea ce-l deosebeşte pe Prinţul Charles de aceştia este “perseverenţa şi implicarea în dezvoltarea comunităţilor locale, în protejarea moştenirii lor istorice şi culturale”.

Înainte de vizita la Cotroceni, Prinţul de Wales al Marii Britanii a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi a semnat în cartea de onoare.

De asemenea, Prinţul Charles s-a întâlnit la Palatul Victoria cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, cei doi discutând despre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii şi evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit.

Prinţul Charles s-a reîntâlnit de asemenea cu Principesa Margareta a României şi a mers la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, fiind întâmpinat de directoarea instituţiei, Paula Popoiu, şi de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii.

Prințul Charles, vizită în România. Întâlniri cu președintele Iohannis și cu premierul Cioloș

Prințul Charles cumpără mii de hectare de pădure în România. Vezi care sunt intențiile sale
Berlin. Angajat homosexual la o grădiniță unde sunt și copii români. Părinții au strâns semnături pentru îndepărtarea lui

Acuze în direct la adresa ambasadorului României la Londra. „Ce vă recomandă pentru asta?”