in

Realizatorul britanic al documentarelor „Wild Carpathia” s-a mutat permanent în România: „Trăiesc într-un loc de basm”

realizatorul britanic

Realizatorul britanic al seriei de documentare despre România, considerat unul dintre cei mai mari promotori ai țării noastre peste hotare a ales să trăiască în Șirnea, un sătuc de la poalele Carpaților.

Charlie Ottley a explicat pentru Adevărul motivele care l-au făcut să cumpere o casă în județul Brașov, dar și cum s-a adaptat în România.

Realizatorul documentarelor „Wild Carpathia”, „Wild Danube” și „Flavours of Romania” s-a îndrăgostit de frumusețile României în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“, ce avea să facă înconjurul lumii.

„Wild Carpathia“ a avut un mare impact în străinătate, audiența cumulată în cele 110 țări în care s-au difuzat documentarele ridicându-se la 100 de milioane de telespectatori.

„România este literal precum mai multe țări combinate într-una singură, ceea ce este uimitor pentru turism, deoarece România oferă o experiență culturală atât de bogată. În Delta Dunării ne-am bazat mult pe călătoriile pe apă deoarece aveam mult echipament greu de cărat, iar programul trebuia să fie mult mai precis. Pentru mine, să filmez în Delta Dunării a fost o experiență unică despre orizonturi uriașe și kilometri de cer, combinate cu stoluri de păsări și cu incredibile apusuri și răsărituri de soare”, a povestit Ottley despre filmările la documentarul „Wild Danube”.

Producător britanic Charlie Ottley, realizator al seriei „Wild Carpathia”, şi-a cumpărat fermă în România: «Am 6.000 metri pătraţi de paradis»

„Mi-am dorit să cumpăr o casă în România încă de când am venit prima oară în 2010, dar atunci nu aveam bani pentru a cumpăra o casă. Asta până anul trecut, când această casă veche din lemn a fost scoasă la vânzare la Șirnea și era atât de frumoasă încât am știut că trebuie să fie acolo. A fost greu să strâng bani ca să o cumpărăm”, spune Ottley.

El spune că a decis să se mute permanent în România, la începutul pandemiei, drept pentru care și-a închiriat locuința din Anglia.

„A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată să mă mut în România, iar acum mă trezesc în fiecare dimineață și mă uit la Munții Carpați şi mă ciupesc singur pentru că am senzația că visez”, spune realizatorul britanic.

„Trăiesc într-un loc de basm, cu vite în grajduri, cu cai și sănii când ninge, cu o magazie plină de lemne din surse sustenabile și am petrecut zile întregi ca să tăiem lemne și să ne pregătim pentru iarnă. Pentru că nu avem opțiunea încălzirii pe gaz aici, așa că trebuie să aprindem focul în fiecare dimineață ca să păstrăm căldura în casă. Și vecinii noștri Doru și Rodica ne ajută. Este o înțelegere minunată pentru toată lumea. E o simbioză perfectă și sunt oameni minunați”, descrie Ottley viața sa în județul Brașov.

Britanicul mai spune că și-ar dori să obțină cetățenia români: „Mi-aș dori mult să obțin cetățenia română, dar mai întâi trebuie să stăpânesc limba, să învăț imnul național și să trec cu succes testele. Poate, dacă voi face suficient pentru a ajuta și promova România, într-o zi îmi vor da o cetățenie onorifică. Vom vedea! Între timp, sunt pur și simplu fericit să fiu în România! ”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 574 In medie: 4.4]

restricții Anglia

Ministrul Javid dă liber la petreceri: Fără restricții în Anglia înainte de Anul Nou

România, poarta de intrare în Europa a bandelor de traficanți de persoane din Asia

România, poarta de intrare în Europa a bandelor de traficanți de persoane din Asia